Uutiset

Autot

Dethleffsiltä juhlamalli

Dethleffs juhlistaa 30-vuotista toimintaansa matkailuautovalmistajana tuomalla markkinolle puoli-integroidun nostovuoteella varustetun Fiat 30-vuotisjuhlamallin. Dethleffs oli alansa ensimmäinen, joka aloitti yhteistyön Fiatin kanssa. Tänään Fiat on suurin matkailuautojen alustavalmistaja ja Dethleffs Euroopan suurin matkailuautovalmistaja.

Dethleffsin Fiat 30-vuotisjuhlamallissa on toteutettu uusia ideoita myös makuutilan puolella. Perinteinen ranskalainen parivuode on hieman vinossa, jolloin vuoteeseen voi nousta kolmelta sivulta. Ratkaisun ansiosta pesuhuone mahtuu vuoteen vierelle, mikä puolestaan lyhentää ajoneuvon kokonaispituutta. Pesuhuoneen ovena on liukuoven sijaan tilaa säästävä tyylikäs hopeansävyinen rulo-ovi. Pesuhuone muuttuu suihkutilaksi yhdellä kädenliikkeellä kääntöseinän avulla.

Kaareva muotoilu jatkuu L-muotoisessa Gourmet-keittiössä, jossa on hidastusmekanismilla sulkeutuvat vetolaatikot, Dethleffsin lasikannella muunneltava liesi/työtaso sekä vastakkaisella puolella sijaitseva 190 llitran jääkaappi/pakastinyhdistelmä. Ohjaamon istuimet kääntyvät etuosan istuinryhmään päin ja pitkittäispenkin ansiosta pöydän äärelle mahtuu kuusi aikuista. Sisustustekstiili on harmaata tweediä ja keinonahkaa, jonka somisteena on ”30 Years Edition”-brodeeraus. AL-KO matalalattia-alustan ansiosta ajoneuvon kokonaiskorkeus on vain 285 cm, kokonaispituuden ollessa 7,16 metriä.

Ensi-iltansa Stuttgartin CMT-messuilla vuoden 2013 alussa saaneessa juhlamallissa on modernia näyttävyyttä, uusia ideoita ja luonnollisesti kattava juhlapaketti varusteita. AL-KO:n matalalattia-alustalle rakennetussa matkailuautossa on vakiona 2,3-litrainen, 130 hevosvoiman tehon tuottava moottori, ESP luistonestolla, ohjaamon automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin, kuljettajan ja apukuljettajan turvatyynyt, ohjaamon kaihdinverhot, hyttysverkko-ovi, upotetut ikkunat, soundpaketti, alumiinivanteet, nahkaratti ja vaihdekeppi, lasikuitukatto, ohjaamon astinlaudat, epäsuora valaistus, ohjaamon kattoikkuna sekä paljon muita suomalaiseen makuun sopivia yksityiskohtia.

Lue seuraavaksi