Uutiset

Autot

Dethleffs Trend uudistuu

Dethleffs Trend uudistuu

Uusien matkailuautojen myynti Suomessa on viime vuosina keskittynyt voimakkaasti edullisempaan luokkaan kun ensiostajat, vuokraustoimintaan ajoneuvoja hankkivat ja retkeilyauton tai vaunun vaihtajat hakevat vaihtoehtoja runsaasta tarjonnasta. Hinnan lisäksi ostajat kiinnittävät huomion myös matkailuajoneuvon laatuun, luotettavuuteen ja käytännön ominaisuuksiin.

Edellä mainittuja vaatimuksia noudattaen esittelee Dethleffs mallivuonna 2016 mallistonsa edullisimpaan luokkaan kuuluvan Trend-matkailuauton täysin uudistuneena. Trendin suunnittelussa on pureuduttu tärkeisiin pienempiinkin yksityiskohtiin säästämättä laadussa. Uutta Dethleffsiltä on tämän hintaluokan matkailuautossa lisävarusteena saatava nostovuode, jonka korkeutta voidaan säätää sähköisesti ja portaattomasti. Täysin uutta Dethleffsilläkin on yhden aikuisen nostovuode Trend  T 6757 –mallissa.

Huomio varusteluun

Trendin varustelussa huomio kiinnittyy leveydeltään 70-senttisen asunto-osan oveen ja leveään sähkökäyttöiseen askelmaan. Asumismukavuutta tuovat myös tilava keittiö, jossa on hiljaisesti softclose-mekanismin ansiosta sulkeutuvat isot vetolaatikot ja iso 142 litran jääkaappi. Alas lasketun perän mahdollistamassa tilavassa takatallissa on ovi auton kummallakin puolella. 115 senttiä korkea takatalli jopa polkupyörän kuljettamiseen saadaan kun erillisvuoteet tilataan autoon ylhäälle asennettuina.

Kaksi kirkaslasista kattoluukkua tuovat luonnonvaloa asunto-osaan.  Kaikissa Dethleffsin 2016-mallivuoden matkailuautossa on korkealaatuiset 7-vyöhykkeiset EvoPoreHRC-patjat myös nostovuoteessa.  Vakiovarustelun pienempiä yksityiskohtia ovat muun muassa pistorasiat istuinryhmän äärellä ja tehokas 95 Ah akku asunto-osassa.

Trendin alustana on Fiat Ducato matalalattia-alusta ja vakiona 2,0 Multijet 115 hevosvoiman moottorilla.  Puoli-integroiduissa Trend-matkailuautoissa on kuljettajan lisäksi kolme matkustajapaikkaa ja ajaminen onnistuu normaalilla henkilöautokortilla.

Puoli-integroidun Trend-matkailuauton pitkän käyttöiän varmistavat puuvapaa säänkestävä LifetimeSmart-lattiarakenne, AirPlus-ilmankiertojärjestelmä kaapistojen takana ja vakiona toimitettava lasikuitukatto. 

Lisävarusteiden puolella uutta on Dethleffsin toimittama Isofix-kiinnitys lasten turvaistuimelle. Trendiin saatavana ovat lisäksi asunto-osan alumiiniset hopeansävyiset ulkoseinät, nestekiertoinen Alde-lämmitys, uutena myös Truman tai Alden talvipaketti sekä yli 7 metrin pohjaratkaisuihin viides matkustajapaikka.   Uuden sukupolven matkailuauto

Asunto-osan kalusteet on muotoiltu uudelleen ja yläkaapeissa on korkeakiiltoiset lämpimän valkoiset ovet. Kalusteiden puusävyn voi valita mieleisekseen kahdesta vaihtoehdosta: nuorekas, hennon vaalean harmaaksi sävytetty Virginia-tammi on suunnattu modernista sisustuksesta pitäville kun taas lämmin Topaz-omenapuu edustaa perinteisempää sisustusmakua. Istuinryhmän tekstiilivaihtoehtoja on kolme siniharmaan ja beigen sävyissä.   

Ulkonäöltään Trend erottuu linjakkaan ja modernin muotoilun ansiosta. Dethleffsille tyypillisestä aerodynaamisesta ohjaamon tuulenohjaimesta aina uuteen takavalopaneeliin ja raikkaan ilmeen antavaan tarroitukseen Trend on selkeästi uuden sukupolven matkailuauto ja näin yhtä nimensäkin kanssa.    

Puoli-integroitujen pohjaratkaisut

Mallivuoden alussa Trendiä valmistetaan vain puoli-integroituna. Loppuvuodesta mallisto täydentyy kahdella, kuljettajan lisäksi viidelle matkustajalle saatavalla alkovimallilla.    

Neljästä puoli-integroidusta mallista kokonaispituudeltaan kaksi on alle ja kaksi yli 7 metriä. Molempiin pituuksiin vaihtoehtona ovat erillisvuoteet tai saarekevuode. Mielenkiintoinen uutuus koko tämän hetken matkailuautotarjonnassa on T 6717: pitkittäiset erillisvuoteet, iso jääkaappi, korkea vaatekaappi ja tilava keittiö sekä ylellinen 70 sentin asunto-osan ovi alle 7 metrin kokonaispituudessa.   

Lue seuraavaksi