Uutiset

Autot

Delta Trucksin esittelytilaisuus Tampereella

Noin vuoden verran Delta Trucksin toimitusjohtajana toiminut Tom Niemistö alusti esittelytilaisuuden ja kertoi yrityksen tuoreimmat kuulumiset. Vuonna 2002 perustetun Iveco-maahantuojan, Delta Trucks Oy:n kasvukehitys on ollut mahtava. Viidessä vuodessa kasvuprosentit ovat olleet eri mallien osalta seuraavat: Daily +135 %, Eurocargo +183 % ja Stralis+Trakker 228 %. Tämän vuoden kahden ensimmäisen kuukauden osalta Ivecojen rekisteröinnit ovat kevyiden ja keskiraskaiden mallien osalta viime vuoden tasoa, mutta raskaissa kasvua on 49 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Koko Fiat Group teki viime vuonna parhaan tuloksen kautta aikojen sekä ennätyksen asiakastilauksissa. Iveco-mallisto onkin yksi markkinoiden laajimmista (2,8-60 tonnia) ja uudenaikaisimmista ja kilpailukykyiset tuotteet, osaava henkilöstö ja kuljetusalan tarpeiden ymmärtäminen ovat varmistaneet Delta Trucks Oy:n voimakkaan kasvun.

Uudistunut Iveco Trakker raskaaseen käyttöön

Uusi Trakker on kokenut muodonmuutoksen, se tarjoaa uudelleen muotoillun ja väritetyn ohjaamon, ergonomisemman ajoasennon, kuusi taloudellista moottorivaihtoehtoa, ilmajousitetut napavetoiset 6×4 ja 8×4 alustat sekä 6×4 puoliperäveturit. Lisäksi betoniautoissa on etu- ja taka-akseleilla ilmajäähdytteiset levyjarrut keveyden takaamiseksi.

Uudelleen muotoiltu ohjaamo perustuu Ivecon pitkäaikaiseen kokemukseen ja kykyyn huomioida ammattikuljettajien toiveet. Tarkoin suunnitellut ja viimeistellyt yksityiskohdat varmistavat nyt parhaan mahdollisen työtehon. Ajoasento on ergonomisempi kuin koskaan ja hyvä näkyvyys lisää turvallisuutta. Uusittu kojelauta ja hallintalaitteet ovat hyvin näkyvillä.

Tavaransäilytystilat on myös huomioitu, niiden kokoa on kasvatettu entisestään ja suurien luukkujen ansiosta käyttö on helppoa. Sisäverhoilu on saanut uuden hieman tummemman sävyn ja laadultaan se on hyvin kulutusta kestävää ja helposti puhdistettavaa.
Myös ulkoisesti Trakkeriin on tehty muutoksia. Etumaskin säleikkö on kokonaan uudelleen muotoiltu seuraten Straliksen linjaa. Iveco ja Trakker -logot ovat sijoitettu uudelleen, mikä antaa lisää tilaa asiakkaan logolle.

Taloudelliset moottorit, Cursor 8 ja 13 ovat tehokkaita, ympäristöystävällisiä sekä luotettavia voimanlähteitä. Tehokkaiden moottorien ja voimansiirron ansiosta polttoaineenkulutus on alhainen ja vetovoima on vakuuttavaa vaikeassakin maastossa. Cursor 8 -moottori tarjoaa 310, 330 ja 360 hevosvoimaa ja Cursor 13 -moottori 410, 450 ja 500 hevosvoimaa. Cursor 8 on suunniteltu kevyempään käyttöön ja pääasiassa maantiellä tapahtuviin kuljetuksiin, kun taas tehokas Cursor 13 sopii enemmän voimaa edellyttäviin olosuhteisiin.

Uuden Trakkerin mallisto on nyt laajempi kuin koskaan. Alustamalleja löytyy joka lähtöön: 4×2, 4×4, 6×4, 6×6 ja 8×8 variaatioilla sekä moottorit tehoväliltä 310 – 500 hevosvoimaa. Puoliperäveturit ovat tarjolla 4×2, 4×4, 6×4 ja 6×6 vetotavoille ja moottorien tehovaihtoehdot 360 – 500 hevosvoiman välillä.

Iveco ja Cantoni & C:n maansiirtolava – valmis työkalu

Tampereella oli esillä myös valmis maansiirtoautopaketti, jossa Iveco Trakkerin päälle oli asennettu italialaisen Cantoni & C:n maansiirtolava. Cantoni & C. S.p.A. on vuonna 1952 perustettu perheyritys, joka valmistaa kippilavoja kaikkiin kokoluokkiin lähes 3000 kpl vuodessa. Noin 70-80 % näistä lavoista asennetaan Ivecon päälle, joten tuotteet sopivat yhteen.

Tampereella vieraili myös Cantoni & C:n markkinointijohtaja Andreas Cantoni, kertomassa yrityksestä, sen valmistamista lavoista ja erityisesti Suomen standardien mukaan valmistetuista lämpölavoista. Cantoni & C on nimittäin ainoa italialainen lämpölavojen valmistaja ja kokemuksensa se on hankkinut Venäjän vaativista olosuhteista.

Lisää tilaa huoltokorjaamo puolelle

Delta Trucksin korjaamotilat pääkaupunkiseudulla tulevat laajenemaan seuraavan vuoden aikana, mutta korjaamon sijaintia ei ole vielä julkistettu. Nykyisen korjaamon tilat ovat käymässä ahtaiksi ja lisäkapasiteetti on tarpeen. Nykyisten 15 autopaikan lisäksi on uuteen huoltokorjaamon tulossa noin 15-20 autopaikkaa lisää sekä lähes 30 mekaanikkoa. Uuteen korjaamoon tulee entistä paremmat palveluajat sekä pikahuolto.

Delta Trucks Oy panostaa Irisbus Iveco -linja-autojen myyntiin

Delta Trucks Oy osti viime marraskuussa MobiTrade Oy:n koko osakekannan. MobiTrade maahantuo ja myy Irisbus Iveco -linja-autoja ja sen osuus Delta Trucksin liikevaihdosta on noin 14 %. Irisbus Iveco on yksi suurimmista linja-autojen valmistajista ja vuoden 2007 ensimmäisen puolikkaan markkinajohtaja muun muassa Länsi-Euroopassa. Irisbusin nykyaikainen ja laaja mallisto kattaa kaikki linja-autojen kokoluokat Iveco Daily-pohjaisista 16-paikkaisista pikkubusseista suuriin kaupunkibusseihin ja loistokkaisiin turistibusseihin.

Irisbusin edistyksellinen tuotekehitys näkyy niin teknisissä innovaatioissa kuin ratkaisujen taloudellisuudessa. Voimanlähteenä toimivat Iveco-moottorit on suunniteltu alittamaan tiukimmatkin päästönormit; Euro 4, Euro 5 ja EEV. Käyttövoimaksi voi valita dieselin tai maakaasun. Kaupan myötä koko MobiTraden vahvan kokemuksen omaava henkilökunta siirtyi Delta Trucksin palvelukseen. ”Irisbusin aseman vahvistaminen Suomessa alkaa myyntiorganisaation kasvattamisella. Aluksi bussimyynti laajenee Espoosta Kuopioon, Seinäjoelle ja Ouluun. Myöhemmin tullaan perustamaan näiden lisäksi myyntipiste kolmeen, neljään kaupunkiin” kertoi myyntipäällikkö Risto Laurila. Myyntitavoite on 80-100 bussia vuodessa kaikki kokoluokat mukaan lukien.

SKAL – tavaraliikenteen ja logistiikan edunvalvoja

SKAL:in viestintäpäällikkö Kirsi Heikkilä kertoi tilaisuudessa kuljetusalan muutoksista ja ongelmista, joita SKAL yrittää ratkoa ja viedä eteenpäin kuljetusyrittäjien parhaaksi. Alalla on menossa rakennemuutos, mikä tarkoittaa siirtymistä yhä suurempiin yksiköihin, keskittymistä ydinosaamiseen, pulaa ammattitaitoisista kuljettajista (n. 3000 / vuosi) ja kustannusten nousua.

Omat haasteensa kuljetusalalle antavat ympäristöasiat ja EU:n energiapaketti. Polttoaineen kulutuksen pitäisi pudota 1 % / vuosi aikajaksolla 2008-2016. Muita esille tulleita aiheita oli muun muassa tiestön kunto, liikenteen sujuvuus ja turvallisuus, pitkäjänteiset väyläinvestoinnit, kansainvälinen logistiikka, ruuhkamaksut ja joukko- sekä hyötyliikenteen edistäminen.

Delta Trucks ja JAKK yhteistyöhön direktiivikoulutuksessa

Delta Trucks on valinnut koulutuskumppaniksi osaavan kouluttajan JAKKin 17.4. päivätyllä yhteistyösopimuksella. Delta-Trucks toimii yhteistyössä JAKKin kanssa ja järjestää uuden Ivecon ostajalle koulutuspäivän, jonka suorittamisesta tulee merkintä myös ammattipätevyysrekisteriin.

Laki ja asetus kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyydestä astui voimaan 1.8.2007. Ammattipätevyysdirektiivi velvoittaa tavara- ja henkilöliikenteen kuljettajat osallistumaan jatkokoulutukseen. Lain mukaan jokaisen kuljettajan on suoritettava jatkokoulutusta 35 tuntia seuraavan viiden vuoden aikana. Sen jälkeen alkaa uusi viiden vuoden ajanjakso koulutuksineen. Koulutusten sisältöihin ja toteuttamisiin liittyvä ohjeistus on tiukkaa ja AKE seuraa niiden noudattamista. JAKKin hyväksyttämiä koulutuspäiviä on valittavissa yli 50 erilaista. Koulutuspäiviä voidaan myös räätälöidä yrityskohtaisesti tarpeiden mukaan. Jatkokoulutus koskee jo ammatissa toimivia sekä uusia kuljettajia.

Iveco & Irisbus on the tour -kiertue

Ivecon ja nyt ensimmäistä kertaa Irisbussin kevätkiertue 2008 starttasi 13-15.3. Tampereelta heti Messu- ja Urheilukeskuksessa pidetyn uuden Trakker-malliston esittelyn jälkeisenä viikonloppuna. Tämän jälkeen kiertue vieraili 22 paikkakunnalla eri puolilla Suomea päättyen Espooseen. Kiertueella oli mukana: Trakker AT260T50 puutavarayhdistelmä, 500 hv, makuuohjaamolla, Trakker AT410T50 ELG-sorakasettiyhdistelmä, 500 hv, makuuohjaamo, Trakker AT410T50 Cantoni-maansiirtolavalla, Stralis AD260S42Y/PS 16 tonnin Palfinger-kappaletavaranosturilla ja koukkulaitteella, Stralis AT260S45Y/FP CM FNA-kokosivuaukeavalla umpikorilla, Daily 50C18 NEK-erilliskorilla, Irisbus Domino, Marco Polo MidiViaggio sekä Marco Polo Senior.

Kevätkiertue päättyi menestyksekkäästi aurinkoisessa säässä 24.4. Espoon toimipisteeseen, tuloksena lukematon määrä tarjouspyyntöjä. Kiertueella kävi runsaasti koeajajia, päätähtenä oli tietenkin uusi Trakker, jonka koeajoautomalleista puutavara-auto kiinnosti eniten asiakkaita.

Mutta paljon oli ajajia sorakasettiyhdistelmällekin. Myös bussipuolella ajajia ja kiinnostuneita riitti, joten tarjouksien tekemistä on runsaasti. Paikkakuntien välillä oli jonkin verran eroja kuorma-autojen ja bussien koeajajien määrissä. Positiivisia yllätyksiäkin koettiin ennakko-odotuksiin nähden asian suhteen.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi