Uutiset

Autot

Cupra Tavascan nyt myynnissä

Cupra jatkaa malliston laajentamista tuomalla markkinoille Cupra Tavascanin, joka on haastajabrändin uuden aikakauden sähköinen esikuva. Cupra Tavascan on täyssähköinen SUV-coupe, joka ei ole vain tehokas, vaan rikkoo perinteisiä rajoja niin muotoilullaan kuin ominaisuuksillaan.

”Markkinoille on tulossa paljon puhtaasti järkiperäisiä sähköautoja. Cupra Tavascanissa ei ole kyse siitä. Se ei ole vain auto, joka reagoi muutokseen, vaan auto, joka luo muutosta. Cupra Tavascan erottuu massasta ja kääntää katseet missä tahansa se liikkuukin”, sanoo K-Auton Cuprasta vastaava liiketoimintajohtaja Jukka Kiuru.  

Cupra Tavascanin mallisto- ja varusteluvalikoima on maksimaalisen yksinkertainen. Malliversion ja varusteiden valinta on erittäin vaivatonta, ja samalla toimintatapa lyhentää toimitusaikaa. Cupra Tavascanista on saatavilla kaksi eri tehoversiota: Tavascan Endurance ja Tavascan VZ. Cupra Tavascan Endurance hinta alkaen 48 990 euroa, Tavascan VZ hinta alkaen 54 990 euroa. Asiakastoimitukset alkavat syksyllä 2024.

Suomessa vakiovarusteena on talvipaketti, joka sisältää lämpöpumpun, lämmitetyt etu- ja takaistuimet ja lämmitettävän tuulilasin. Värivalikoimassa on viisi ulkoväriä: Tavascan Blue, White Silver, Atacama Desert, Basalt Grey ja Century Bronze Matt*.

Saataville tulee myös Adrenaline-lisävarustepaketti: se tarjoaa lisää yksilöintivaihtoehtoja, jolloin asiakkaat voivat valita auton, joka vastaa heidän tarpeitaan ja toiveitaan entistä tarkemmin. Adrenaline-lisävarustepaketti sisältää 12 kaiuttimen Sennheiser-äänijärjestelmän, 360 asteen Top View -kameran, sähkösäätöiset etuistuimet Dinamica-verhoilulla, Matrix led -ajovalot (VZ vakio), DCC mukautuvan alustansäädön (VZ vakio), AR-HUD-head-up-tuulilasinäytön, panoraamalasikaton, Immersive ambient -sisävalaistuksen ja 21 tuuman kevytmetallivanteet.

Cupra Tavascan

Cupra Tavascan Endurance on takavetoinen. Taka-akselille sijoitettu sähkömoottori tuottaa 210 kW:n (286 hv) tehon ja 77 kWh:n akku mahdollistaa jopa 568 km:n toimintamatkan.  Tehokkaammassa 250 kW:n (340 hv) VZ-mallissa voima siirretään asfalttiin nelivetojärjestelmän kautta, jossa etu- ja taka-akselilla olevat sähkömoottorit varmistavat huippuluokan ajokokemuksen. CupraTavascan VZ -huippumallin nettokapasiteetiltaan 77 kWh:n akku mahdollistaa jopa 522 km:n toimintamatkan.

Ominaisuudet ovat parhaimmillaan Cupra Tavascan VZ -mallissa, joka on malliston lippulaiva. Sen kaksi moottoria (210 kW:n takamoottori ja 80 kW:n etumoottori) parantavat dynamiikkaa. Auton teho on 250 kW (340 hv) ja vääntö 545 Nm (takamoottori) ja 134 Nm (etumoottori). Nelivetoisessa Tavascan VZ -mallissa on kuusi ajotilaa: Range, Comfort, Performance, Cupra, Individual ja Traction – jokaiseen tilanteeseen ja jokaiselle kuljettajalle löytyy sopiva vaihtoehto. Suorituskyvystä ei myöskään tarvitse tinkiä – Cupra Tavascan VZ kiihtyy 0–100 km/h vain 5,6 sekunnissa. Huppunopeus on rajoitettu 180 km/h. 

Cupra Tavascaniin voidaan ladata sata kilometriä lisää toimintamatkaa seitsemässä minuutissa. Kun akun varaustila laskee kymmeneen prosenttiin, varaus voidaan nostaa 80 prosenttiin alle puolessa tunnissa käyttämällä vähintään 135 kW:n latauspistettä. Kotona lataus onnistuu käyttämällä maksimissaan 11 kW:n latausta. 

Turvallisuus ja mukavuus ovat keskeisellä sijalla useiden edistyneiden kuljettajaa avustavien järjestelmien ansiosta. Connected Travel Assistin uusi versio parantaa järjestelmän suorituskykyä pilvestä vastaanotettujen tietojen avulla – erityisesti huonosti merkityillä teillä. Automaattinen kaistanvaihto on myös saatavilla; se on aina askeleen edellä mukavuuden suhteen moottoriteillä ajettaessa. Cupra Tavascan sisältää myös edistyneitä pysäköintitoimintoja, kuten etäpysäköintiavustimen (RPA).

Digitalisaatio on Cupra Tavascanin keskiössä; täyssähköisessä Cupra-mallissa on vakiona tähän mennessä suurin 15 tuuman infotainment-järjestelmä, joka on muokattavissa, ja johon on integroitu uudelleen suunniteltu ja kehitetty Human Machine Interface (HMI) retrovalaistulla liukusäätimellä.

Cupra Tavascan on sysäys myös uudelle huomiota herättävälle muotoilukielelle: ulkomuoto tarjoaa urheilulliset mittasuhteet. Edestä auto on tunnistettavissa heti kolmen kolmion muodostamista Matrix-LED-ajovaloista. Takaosan yhtenäinen takavalo ja niiden keskellä loistava valaistu CUPRA-logo on upea yksityiskohta. Sisustus on pala arkkitehtuuria persoonallisen keskiselkäosan ja kapeiden tuuletusaukkojen ansiosta.

Cupra Tavascan on 4 644 mm pitkä, 1 861 mm leveä ja 1 597 mm korkea, ja sen akseliväli on 2 766 mm. Mitat ja houkutteleva muotoilu tukevat ajettavuutta ja päivittäisen käytön vaatimuksia. Arkipäivän käytännöllisyys ulottuu tavaratilaan asti, tilaa on 540 litraa – sähköinen takaluukku voidaan avata virtuaalipolkimella. 

Barcelonassa suunniteltu ja kehitetty Cupra Tavascan valmistetaan Volkswagen-konsernin Anhuin tehtaalla Kiinassa, joka on sähköisen liikkuvuuden huippuluokan innovaatiokeskus.

Cupra Tavascan hinnasto ja lisävarustehinnasto: CUPRA Tavascan hinnasto

Lue seuraavaksi