Uutiset

Autot

CTEK lanseeraa uudistetun CT5 Powersport -laturin

Kaikkien 12 V:n lyijyhappoakkujen lisäksi nyt myös erillinen ohjelma litiumakuille (LiFePO4)

CTEK, tuotemerkki ajoneuvojen akkujen ylläpidossa ja huollossa, lanseeraa uudistetun CT5 POWERSPORT -laturin, joka auttaa maksimoimaan akkujen suorituskyvyn. Laturissa on erillinen latausohjelma kaikkien 12 V:n lyijyhappoakkujen lisäksi nyt myös nopeasti yleistyville litiumakuille (LiFePO4). 

Tässä powersport-laitteisiin optimoidussa 2,3 A -tehoisessa 12 V:n akkulaturissa on kolme lataus- ja ylläpito-ohjelmaa, jotka maksimoivat akun tehon ja käyttöiän. Se hyödyntää edistyksellistä teknologiaa, joka valvoo akun tehoa ja kuntoa jatkuvasti ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin – ajoneuvosi on aina valmiina seuraavaan seikkailuun. CT5 POWERSPORT voi tarvittaessa olla kytkettynä akkuun pysyvästi ilman yli- tai alilatautumisen vaaraa. Laturi onkin ihanteellinen valinta monille eri harrasteajoneuvoille, joita varastoidaan pitkiä aikoja ajokauden ulkopuolella.

Laturi on helppokäyttöinen ja toimii kaikkien ajoneuvojen 12 V:n lyijyhappo- tailitiumakkujen (LiFePO4) kanssa. CT5 POWERSPORT -laturi on suunniteltu valvomattomaan käyttöön, se on helposti kytkettävissä ja kipinöimätön, ja lisäksi siinä on vääränapaisuudelta suojattu kytkentä, joka suojaa sekä käyttäjää että akkua. Akkua ei tarvitse irroittaa ajoneuvosta ennen käyttöä, koska laturi säätelee latausjännitettä suojatakseen ajoneuvon herkkää elektroniikkaa.

CT5 POWERSPORT -laturissa on valittavissa kolme latausohjelmaa:

  • NORMAL: kaikille powersport-ajoneuvojen 12 V:n lyijyhappoakuille, mukaan lukien AGM
  • LITHIUM: kaikille powersport-ajoneuvojen 12 V:n litiumakuille (LiFePO4, LiFe, Li-iron, LFP)
  • RECOND: Erikoisohjelma syväpurkautuneiden lyijyhappoakkujen elvytykseen

”CTEK tietää, miten tärkeää on varmistaa, että ajoneuvojen akut ovat ladattuja ja aina valmiina käynnistämään seikkailun, vaikka ne olisivat olleet varastoituna pitkään”, kertoo Jon Lind, CTEKin toimitusjohtaja. ”Uudistettu CT5 POWERSPORT -laturi on kehitetty lataamaan ja ylläpitämään ajoneuvojen akkuja tavalla, joka maksimoi akun suorituskyvyn ja jopa kolminkertaistaa akun käyttöiän.”

CT5 POWERSPORT -laturi on helppokäyttöinen ja täysin automaattinen, eikä sen käyttö vaadi erityisasiantuntemusta. Mukana tulee kätevät hauenleuka- ja silmukkaliittimet. Erikseen ostettavia lisävarusteita ovat muun muassa seinäkiinnike, jatkokaapeli ja kuminen laturin suojus.Laadukkaalla ja kestävällä laturilla on viiden vuoden takuu.

Lue seuraavaksi