Uutiset

Autot

Continental tarjoaa ajotehtävän mukaiset renkaat

Sami Munck

Continental on tuonut markkinoille uuden rengasmalliston, jossa on kiinnitetty huomiota linja-autoliikenteen erityispiirteisiin. Globaalisti toimivan rengasvalmistajan valikoimassa on nyt niin kaupunki-, lähi- ja kaukoliikenteen ehdoilla viilattuja renkaita.

”Meillä on nyt kolme eri tuoteperhettä, joissa on kaikissa painotettu ajotehtävän asettamia vaatimuksia. Muun muassa kaupunkiliikenteen renkaissa on kiinnitetty huomiota erityisesti kylkivahvistukseen, kaukoliikenteessä äänettömyys ja hyvä polttoainetalous yhdessä kulutuskestävyyden kanssa ovat olleet suunnittelua ohjaavina tekijöinä”, kertoo fleet-myynnin parissa toimiva Sami Munck Tampereen Bussinäyttelyssä.

Conti Coach, City Plus ja Urban -tuoteperheeseen kuuluvat renkaat on kaikki suunniteltu käytettäväksi niin ohjaavilla kuin vetävilläkin akseleilla.

”Sama rengas käy nyt kaikkialle autoon, mikä helpottaa rengashuoltoa”, kertoo Munck uuden malliston ominaisuuksista. Mallistoon kuuluu myös Suomeen soveltuvat talvirenkaat monessa eri kokoluokassa. Continentalin tekemien tutkimusten mukaan vain noin 15 prosenttia maailman linja-autoista on varustettu oikeanlaisilla renkailla. ”Monesti käytetään kuorma-autorenkaita, joiden ominaisuudet on viilattu tavaraliikenteen asettamien vaatimusten mukaan”, jatkaa Munck, jonka tuntuman mukaan myös Suomessa ajetaan usein vääränlaisilla renkailla.

Ari Perttilä

Bussinäyttely, Tampere

Lue seuraavaksi