Uutiset

Autot

Citroën esitteli täysin uuden Berlingon

Uusi Berlingo lisää tavara-autovaihtoehtojen määrää, sillä se on tarjolla sekä normaalina 4,38 metriä pitkänä versiona että 4,6-metrisenä pidennettynä tavara-autona. Normaalimittaisen Berlingo tavara-auton tavaratilan tilavuus on 3,3 kuutiometriä ja kantavuus 625 tai 850 kiloa. Pidennetyllä versiolla lukemat ovat 3,7 m3 ja 750 kiloa. Autossa on versiosta riippuen joko yksi tai kaksi kuormaamista helpottavaa sivuliukuovea. Tavaratilan ovet avautuvat epäsymmetrisesti sivuille.

Berlingo tavara-auton monikäyttöisyyttä voi parantaa entisestään valitsemalla autoon Extenso®-ohjaamon, jonka ansiosta mukaan mahtuu normaalissa versiossa kolmen ja pitkässä 3,25 metrin mittaisia tavaroita. Ohjaamoratkaisuun kuuluvan taitettavan etuistuimen selkänojan ansiosta tavaratilan tilavuus kasvaa 3,7 ja 4,1 kuutiometriin. Extenso® -ohjaamolla varustetuissa Berlingoissa on kolme etuistuinta, joista keskimmäinen taittuu käteväksi työpöydäksi, minkä lisäksi istuimesta löytyy 7,5 litran säilytyslokero. Autoon saa henkilöautoversion tavoin myös lukuisia muita lokeroita.

Uuden Berlingon tavara-autoversio tarjoaa samat mainiot ajo-ominaisuudet ja mukavuuden kuin henkilöautokin. Sekä pitkässä että normaalimittaisessa versiossa on huomioitu tavara-auton asettamat erityisvaatimukset äänieristykselle, minkä ansiosta Berlingo on hiljainen myös työkäytössä. Berlingo tavara-auton moottorivalikoimassa ovat henkilöautosta tutut 66 kilowatin (90 hv) tehoinen bensiinimoottori sekä 66 kW:n (90 hv) ja 55 kW:n (75 hv) tehoiset HDi-moottorit.

Pakettiauto heti

Verotuksellisesti ei juuri ole merkitystä tuleeko tämän kokoluokan auto Suomeen paketti- vai henkilöautoverolla. Muutostyössä henkilöautosta poistetaan takapenkit ja asennetaan lattiavanerointi ja sitten auto voidaan katsastaa kahden hengen pakettiautoksi. Kun asia huomioidaan ja tapapenkit säilötään, on myöhemmin mahdollista muuttaa auto takaisin viiden hengen henkilöautoksi edullisesti muutoskatsastuksella. Istuinpaikoissa häviää tosin yhden, sillä henkilöautoversio on aina kahden paikan etuistuimilla, pakettiauto on saatavissa kolmella etuistuimella. Henkilöauto on myös aina normaalipituinen, kun tavara-autoa tulee olemaan saatavana pidemmälläkin koripituudella.

JK

Lue seuraavaksi