Uutiset

Autot

Citan on Viton pikkuveli

Citanissa yhdistyvät kompaktit ulkomitat, väljä tavaratila ja tinkimätön turvallisuustaso – esimerkiksi ESP-ajovakauden hallintajärjestelmä on vakiovaruste kaikissa versioissa yhdessä alhaisen kulutus- ja päästötason kanssa. Moottorivalikoima koostuu taloudellisista bensiini- ja dieselmoottoreista, joiden yhteyteen on saatavilla BlueEfficiency-varustepaketti. Täyssähköinen Citan-versio on sekin jo kehitteillä.

Citanin materiaalit, sisustus ja viimeistely ovat samalla korkealla tasolla kuin muissakin Mercedes-Benzin pakettiautomalleissa. Citan on kehitetty ja testattu Sprinterin ja Viton tavoin äärimmäisissä olosuhteissa.  Syyskuussa Hannoverin IAA-hyötyajoneuvonäyttelyssä esiteltävä Citan  tulee tarjolle henkilö- ja pakettiautoversioina eri pituus- ja painoluokissa.

Mercedes-Benzin mallistossa Citan on tervetullut täydennys kevyimpien pakettiautojen luokkaan Viton, Sprinterin ja Varion rinnalle. Citanin kokoluokkaa olevien pienten pakettiautojen kysyntä on kasvanut Euroopassa 1990-luvulta lähtien noin 700 000 autoon vuodessa. Mercedes-Benz tavoittelee segmentistä 4–5 prosentin markkinaosuutta. Mercedes-Benz Vanin tavoitteena koko maailmassa on 325 000 auton vuosimyynti vuoteen 2013 mennessä. Tässä strategiassa uudella Citanilla on merkittävä rooli.

Lue seuraavaksi