Uutiset

Autot

Caravan 2018: Knaus

Uutta alustaa matkailuajoneuvoihin. Knaus on alkanut käyttää MAN:n pakettiautoalustaa matkailuajoneuvon perustana.

MAN TGE on tekniikaltaan läheistä sukua Volkswagenin Crafterille. Molemmat autot syntyvät samassa tehtaassa. Van TI Plus on Knausin ensimmäinen MAN TGE -alustainen puoli-integroitu matkailuauto. Tarjolla on kaksi eripituista mallia, 7,0 ja 7,5 metriset. Pituusero on tehty akseliväliä pidentämällä ja pohjaratkaisutkin poikkeavat tuolloin hieman toisistaan. Lyhyemmässä mallissa (kuvissa) on erillisvuoteet makuutilassa, kun taas pidemmässä on wc-/suihkutila auton toisessa takakulmassa. Vuode on tuolloin parivuode toisessa takakulmassa. Pidemmässä mallissa on suuri oleskelutila heti etuistuinten takana.
Moottorina molemmissa on kahden litran EU6-dieselmoottori SCR-tekniikalla. Tehoa moottorista irtoaa 103 kilowattia (140 hv). Voimansiirto tapahtuu manuaalivaihteiston ja etupyörien kautta. Tuloillaan on kohta myös nelivetoinen malli. Molempien mallien kokonaispaino jää alle 3,5 tonnin.

ProCaravanin Ari Niskala muistuttaa, että nyt matkailuautoilijoillakin on käytössään MAN:n laaja ja ympärivuorokautisesti palveleva huoltoverkosto. Kuvien Knaus Van TI Plus 650 MEG -puoli-integroidun matkailuauton omistajaksi pääsee 74 900 eurolla.

 

 

 

Lue seuraavaksi