Uutiset

Autot

Caravan 2017 Lahti – Vuoden 2018 uutuudet esillä

Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely pidettiin syksyllä Lahden Messukeskuksessa. Kolmepäiväinen tapahtuma keräsi paikalle 18 055 messuvierasta. Se on viimevuotista määrää hitusen suurempi. Näytteilleasettajien mukaan jopa viidennes vuotuisesta kaupankäynnistä sinetöidään juuri näillä Lahden syksyisillä messupäivillä.

Tänäkin vuonna kauppaa käytiin erittäin vilkkaasti ja ilmoille heitettiin ajatus tapahtuman muuttamisesta nelipäiväiseksi. Sen toteutuminen selviää myöhemmin.
Matkailuauto- ja -vaunutarjonta oli tälläkin kertaa lähes uuvuttava. Esillä olivat tulevan vuoden mallit nyt ensimmäistä kertaa. Matkailuautojen yleisin hintahaarukka on 55 000–75 000 euroa. Pakettiautopohjaisen retkeilyauton saa nykyisin jopa alle 40 000 euron. Niitä olikin nyt esillä monelta eri valmistajalta ja mallien määrän uskotaan vain kasvavan ja varustelutason parantuvan. Vaunupuolella 20 000 eurolla saa omakseen jo hyvinkin monipuolisen ja mukavaan asumiseen soveltuvan perässä vedettävän.

Nostalgiaa
Vanhojen muisteleminen kuuluu nykyään kuvaan monissa tapahtumissa. Caravan-messuilla on viime vuosina nähty säännöllisesti matkailun historian havinaa, niin nytkin. Tällä kertaa yleisön ihasteltavaksi oli tuotu sävy sävyyn maalatut vuoden 1964 Chevrolet Impala Sports Coupé perässään SMV 10 -munavaunu vuodelta 1963. Tämä nostalginen parivaljakko keräsikin yleisöä siinä missä modernit uutuusmallit. Nykyisen mittapuun mukaiset pienet ulkomitat pitävät kuitenkin sisällään kaiken sen, mitä kahden hengen matkailuun tarvittiin 50 vuotta sitten. Ja pärjää sillä tänäkin päivänä, vaikka wc puuttuukin varusteista. Muistaakseni ei armeijan teltoissakaan ollut vessaa, ja hyvin pärjättiin. Luvatun ilmastonlämpenemisen myötä munavaunussa voi joskus vielä tarjeta yöpyä Suomen oloissa. Onneksi tähän vaunuun oli asennettu jälkikäteen sähköinen lisälämmitin.

Kukkulan kuningas
Messujen näyttävin ja myös kallein ajoneuvo oli Concorde Liner Plus 1136 Gmax Atego. Se on Mercedes-Benz Atego 1530 L -alustalle rakennettu liikkuva luksuskoti kaikkine mukavuuksineen autotallia myöten. Takakoppaan mahtuu nimittäin kätevästi tämän päivän pikkuauto tai vaikka muutama isokin moottoripyörä. Jos matkabudjetistasi löytyy ylimääräinen puoli miljoonaa euroa, saattaa tämä maanteiden Concorde olla sinun valintasi. Siihen hintaan saa tosin luksusvarustellun liikkuvan kodin varustettuna huippumodernilla keittiöllä, levitettävillä erkkereillä ja monella monella muulla luksussanan sisältävällä ominaisuudella.

Roope hoiti haastattelut lavalla

Uutuuksia tarjolla
Uudistumistahti on kiivasta myös matkailuajoneuvoalalla. Mobiilikoteihin pakataan nykyään entistä enemmän ominaisuuksia jo ensiasennusvaiheessa. Asumismukavuuteen halutaan panostaa entistä enemmän, niin valmistajien kuin itse käyttäjien toimesta, ja se näkyy etenkin ajoneuvojen sisätiloissa. Tyylikkäät materiaalit ja käytännölliset tilaratkaisut monipuolisine toimintoineen ovat tätä päivää. Näillä sivuilla tulossa kohta otoksia Lahden Caravan 2017 -messujen uutuustarjonnasta. Pysykää kanavalla.

Seuraavan kerran karavaanarit kohtaavat messuvuoden aloittavassa Turku Caravan Show:ssa 12.-14.1.2018 Artukaisissa. Sehän on jo aivan ovella.

 

Tässä voi tehdä vielä nopean läpijuoksun Lahden tunnelmaan:

 

 

 

 

Lue seuraavaksi