Uutiset

Autot

Bürstner Nexxo – harrastajalle ja veteraanille

Saksalainen matkailuautovalmistaja Bürstner on tuonut markkinoille uudistetun mallisarjan suositusta Nexxo-mallistosta. Vuoden 2015 malleissa Bürstner on säilyttänyt kaikki hyväksi havaitut ominaisuudet ja asiakkaita kuuntelemalla syntyneen kehitystyön tuloksena on aikaansaatu erittäin monikäyttöinen mallisto, joka soveltuu mainiosti myös pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Bürstnerin toiminta on keskitetty saksalaiseen Kehlin kaupunkiin pelkän kävelymatkan päähän ranskalaisesta naapurikaupunki Strasbourgista. Voikin hyvin todeta, että Bürstnerin tuotteissa saksalainen luotettavuus kohtaa onnistuneesti ranskalaisen eleganssin. Kehlissä valmistetaan vuosittain noin 5000 matkailuautoa ja lisäksi luonnollisesti myös runsas määrä matkailuvaunuja. Toiminnan keskittäminen on ollut selkeästi onnistunut prosessi, sillä samoissa tuotantotiloissa tapahtuu kaikki suunnittelusta aina jälkimarkkinointiin ja näin tiedonkulku osastojen välillä on mutkatointa ja nopeaa. Myös uusi Nexxo-mallisto on selkeästi onnistunut tuote, sillä siinä on asiakastoiveiden mukaisesti saatu yhdistettyä työkäytön ja vapaa-ajan käytön vaatimukset samaan pakettiin.

Nexxo lukeutuu niin varustelutasoltaan kuin hintatasoltaan Bürstner-matkailuautojen keskiluokkaan, mikä tarkoittaa jo hyvin kattavaa varustelua sekä mainioita talviominaisuuksia. Nexxo on rekisteröity neljälle henkilölle ja siinä on kiinteät vuoteet kahdelle henkilölle. Lisävuoteet saa tarvittaessa nopeasti esille ja niihin mahtuu hyvin myös täysikokoinen aikuinen. Nexxo-mallisto rakennetaan vanhaan tapaan Fiat Ducaton alustalle ja pituusluokissa liikutaan seitsemän metrin molemmin puolin. Painoluokka on 3500 kiloa ja ajamiseen riittää luonnollisesti B-kortti. Pohjaratkaisuja on tarjolla seitsemän erilaista, minkä ansiosta Nexxo soveltuu pariskuntien lisäksi myös perhekäyttöön tai vaikkapa työmatkojen liikkuvaksi konttoriksi.

Bürstner Nexxo -mallisto on uusiutunut erityisesti tyylikkyytensä ja jokapäiväisen käyttömukavuutensa kannalta. Kangasvalinnoissa on käytetty nykyaikaisimpia materiaaleja ja niiden ylellisyyttä korostaa pehmeä, epäsuora valaistus. Nexxo on täynnä pieniä älykkäitä yksityiskohtia, jotka tuovat sujuvuutta pitkäkestoisiinkin matkoihin. Kapea, mutta korkea jääkaappi miellyttää muotoilullaan, kuten myös tyylikkään kaarevasti muotoillut keittiöosaston kaapistot. Ruoanlaittoa palvelee kolmipolttiminen liesi ja kahvinkeittimelle on oma näppärä tasonsa. Sama eleganssi jatkuu myös makuuosastossa sekä kylpyhuoneessa, jossa huomio kiinnittyy korkeaan pesualtaaseen sekä suihkutankoon fiksusti kiinnitettyyn kuivaustelineeseen.

Siisteyttä käyttöön, varsinkin lapsiperheille, tuo näppärä kenkälaatikko aivan oven tuntumassa ja muutenkin pinnat ovat suunniteltuja kestämään kovaa käyttöä. Käyttömukavuutta on lisätty myös sijoittamalla esimerkiksi vesisäiliö sekä sähköpiste saman luukun alle, mikä tuo nopeutta jokapäiväisiin huoltotoimiin. Lämmityksestä huolehtii jo vakiovarustukseen kuuluva Truma Combi 6 -ilmakeskuslämmitysjärjestelmä ja lisäksi vesijärjestelmät ovat lämmitettyjä. Monella karavaanarilla on kylmiin olosuhteisiin omat suosikkijärjestelmänsä ja myös Bürstnerin voi räätälöidä tarkoin omien mieltymysten mukaan. Sähkön riittävyys taataan tupla-akuilla ja kaasupulloja mahtuu mukaan kaksi kappaletta.

Puoli-integroitu Nexxo on tehty kestämään myös Suomen vaihtelevissa olosuhteissa, sillä sen runkorakenne on kokonaan puuvapaa. Uudistetuissa sivuseinissä käytetään XPS-kovauretaanitekniikkaa, joka takaa erinomaisen eristyskyvyn, pitää kosteuden poissa ja samalla saadaan ajoneuvon painoa laskettua. Sama materiaalien korkea taso koskee koko ajoneuvoa ja esimerkiksi lasikuituvahvisteinen target-matto estää kosteuden nousua alhaalta käsin.

Kuljettajan hyvinvointiin on Nexxossa kiinnitetty runsaasti huomiota ja ohjaamossa tulee viihtymään pidemmilläkin ajomatkoilla. Isot peilit, ohjauspyörä ja istuimet ovat näppärästi säädettävissä ja jämerät kyynärnojat antavat lisämukavuutta. Matalalattiaisena Ducaton painopiste on hyvin alhainen, mikä antaa hyvän tuntuman tiehen ja ajokokemus on hyvin henkilöautomainen. Halutessaan Ducatoon saa myös automaattivaihteiston ja moottorin teholuokkia on aina 177 hevosvoimaan saakka.

Bürstner Nexxo on jo lähtökohtaisesti hyvin kattava paketti, mutta räätälöintiä varten tarjolla on hyvin edullisia vaihtoehtoja niin ajomukavuuteen, sisustuksen tasoon kuin talvikäytön lisäämiseen. Paljon ajavaa miellyttää varmasti noin kolmentuhannen hintainen alustapaketti, johon kuuluu esimerkiksi vakionopeudensäädin, ohjaamon ilmastointi sekä mäkilähtöavustin. Bürstnerin tyyliin lisävarusteiden määrä on hyvin kattava ja niillä ajoneuvon pystyy räätälöimään tarkoin omien vaatimusten ja käyttötapojen mukaisesti. Myös hintapuolella Bürstnerillä on onnistuttu ja noin 65 000 eurolla saa omakseen jo hyvin kattavasti varustellun ja Suomen olosuhteisiin soveltuvan matkailuajoneuvon.

Lue seuraavaksi