Uutiset

Autot

Brandt-Polaris-yhteistyötä 15 vuotta

Nopea nousu alan suurimmaksi Suomessa

Polaris oli vielä 1990-luvun alussa suhteellisen tuntematon merkki Suomessa. Pian se kuitenkin kasvoi myös meillä merkittäväksi moottorikelkkamerkiksi, joka nopeasti vakiinnutti asemansa myyntitilastojen kärkipaikoilla. Mönkijät alkoivat yleistyä maassamme vuosikymmenen lopulla, ja siitä lähtien Polaris on ollut markkinajohtaja. Kun lasketaan yhteen vuonna 2008 myytyjen moottorikelkkojen ja mönkijöiden yhteismäärät, Brandt-Polaris Oy on maamme suurin tukkutoimittaja. Vuoden 2009 aikana Polaris on toimittanut Suomeen yhteensä yli 20 000 moottorikelkkaa ja yli 20 000 mönkijää.

Menestyvä uuden tekniikan kehittäjä

Polariksen menestyksen avaimena on ollut ammattimainen ja aktiivinen jälleenmyyjäverkosto, Suomen olosuhteisiin sopiva mallisto sekä kilpailukykyinen hinta-laatu-tuote-suhde. Polaris -moottorikelkat ovat tunnettuja erityisesti hyvistä ajo-ominaisuuksistaan ja suorituskyvystään. Vuonna 1954 perustettu Polaris kehitti muun muassa ensimmäisenä maailmassa 1980-luvulla IFS -erillisjousituksen kelkkoihin. Se alkoi myös käyttää EFI -suoraruiskutusmoottoreita jo vuonna 1990. Ensimmäisiä nelitahtisia malleja tuli markkinoille 2002.

Kelkkailun ennakkoluuloton uudistaja

Moottorikelkkojen kehitys on ollut jousitus-/iskunvaimennusrakenteen (ajo-ominaisuudet) ja moottoritekniikan osalta erittäin nopeaa koko 2000-luvun ajan. Myös ulkonäkö ja ajoergonomia on muuttunut lähes täydellisesti. Suuntaus on ollut tietenkin myös alhaisempiin ääni- ja päästötasoihin. Vuodelle 2009 Polaris lanseerasi kaksi merkittävää mallia, uuden 4-tahtisen IQ Widetrak -mallin hyötykäyttöön ja kisakäytössä huiman menestyksen saaneesta IQ 600 R -mallista suomalaiseen urheilukäyttöön tarkoitetun todellisen unelmaversion IQ 600 RR -mallin.

Mönkijämarkkinoiden ykkönen

ATV -ajoneuvojen eli mönkijöiden suosio alkoi kasvaa Suomessa 1990-luvun lopulla, ja myyntimäärät ovat yli 10-kertaistuneet siitä lähtien. Polaris otti paikkansa selvänä markkinajohtajana heti, sillä tuote on erittäin sopiva suomalaiseen käyttöön. Suomen maasto on kivikkoista ja metsäistä, jolloin ajo-ominaisuuksilla on iso merkitys. Polaris on juuri erinomaisten ajo-ominaisuuksiensa ja lisäksi markkinoiden parhaan 4-vetotekniikkansa ansioista noussut suureen suosioon. Myös alan lehdet ovat testeissään ja vertailuissaan tämän osoittaneet Polariksen lukemattomilla testivoitoilla.

Monipuolisuudella suosion huipulle

Polariksen menestystä kuvaa paljon se, että esimerkiksi Sportsman -malleja on myyty maailmassa jo yli miljoona kappaletta ja sen onkin maailman myydyin automaattimönkijä. Polaris -mönkijöiden myynnin suosio perustuu laajaan mallistoon ja siihen, että Polaris -mallistosta löytyy runsaasti sekä L7-tieliikennerekisteröitäviä malleja sekä uutuutena myös EU-traktoriksi rekisteröitäviä malleja. Unohtaa ei voi myöskään erittäin laajaa lisävarustevalikoimaa, joka mahdollistaa mönkijän todellisen hyötykäytön. Myös Polaris -laatu on parantunut vuosin varrella ollen tänä päivänä aivan huippuluokkaa. Tuotteille myönnetäänkin erittäin kattava takuu 2 vuotta + 24 kk:n lisäturva.

Vahva amerikkalainen

Valmistaja Polaris Industries, USA on perustettu 1954, ja sen liikevaihto 2008 on oli noin 1,8 miljardia USD. Polaris valmistaa yli 300 000 laitetta vuodessa ja toimittaa niitä ympäri maailman. Valikoimaan kuuluvat moottorikelkat, mönkijät, rinnakkain istuttavat Ranger -mönkijät ja Victory -moottoripyörät lisävarusteineen ja varaosineen. Brandt-Polaris Oy:n liikevaihto nousi viime tilikaudella 46,5 miljoonaan euroon. Brandt-Polaris Oy toimittaa Polaris -tuotteita myös Venäjälle ja Baltian maihin.

Lue seuraavaksi