Uutiset

Autot

Boschin ohjelmisto varoittaa väärään suuntaan ajavista

Hälytysjärjestelmä otettu käyttöön 13 Euroopan maassa

Boschin kehittämä pilvipalvelu varoittaa sekä väärään suuntaan ajavaa kuljettajaa että muita lähialueella ajavia lähettämällä push-ilmoituksen älypuhelimeen. Järjestelmä on otettu käyttöön nyt 13 Euroopan maassa.

”Boschin tavoitteena on välttää väärään suuntaan ajamisesta johtuvia liikennekuolemia”, sanoo Robert Bosch GmbH:n hallituksen jäsen Markus Heyn.

Toiminnallisuus liitettiin vuoden 2018 alkupuolella ensin kahden saksalaisradion sovelluksiin. Nyt sillä on jo
400 000 käyttäjää, ja määrä kasvaa edelleen. Tällä hetkellä noin 15 navigaatio-, striimaus- ja radiosovellusta käyttää tätä Boschin kehittämää toimintoa. Palvelu tavoittaa useita miljoonia ihmisiä eri puolilla Eurooppaa.

Älykäs verkottunut ohjelmisto

Havaitakseen milloin auto tulee liittymästä moottoritielle väärään suuntaan, pilveen pohjautuva toiminto vertaa auton liikkeitä sallittuun liikennesuuntaan. Tiedot tästä ovat tietokannassa, kuljettajalla täytyy vain olla sovellus taustalla auki. Jos kuljettaja sekoittaa poistumisrampin saapumisramppiin, hän saa push-varoituksen ja samanaikaisesti lähellä ajaville autoilijoille lähetetään varoitusviesti.

Mitä enemmän verkottuneita ajoneuvoja on lähistöllä, sitä tiheämmäksi näkymätön turvaverkko muodostuu. Tämä taas ruokkii varoitusten tehokkuutta.

Bosch tulee käyttämään uutta ohjelmistomoduulia integroidakseen varoitukset väärään suuntaan ajavista autoista suoraan ajoneuvojen tietoviihdejärjestelmiin. Ajaja voi saada varoituksen kojelaudalta muutamassa sekunnissa.

Bosch neuvottelee parhaillaan useiden autovalmistajien kanssa, jotka haluavat tarjota varoitusjärjestelmän standarditoimintona autoihinsa.

Lue seuraavaksi