Uutiset

Autot

BMW:ltä uusi dynaaminen 3-sarjan Touring

Dynaaminen muotoilu, joustavat sisätilat ja innovatiiviset alustaratkaisut tekevät uuden BMW 3-sarjan Touringin ajamisesta silkkaa nautintoa. BMW 3-sarjan Touring tulee markkinoille 28. syyskuuta 2019. 

Omaleimaiset mittasuhteet sekä muotoilun tarkkuus tekevät BMW 3 -sarjan Touringin olemuksesta vahvan ja dynaamisen. Keulan jäähdyttimen säleikkö, kapeat ajovalot ja elegantti etuhelma korostavat auton voimakasta muotoilua.

Edeltäjäänsä verrattuna autoa on pidennetty 76 millimetriä 4 709 millimetriin. Leveys on kasvanut 16 millimetriä 1 827 millimetriin ja korkeus 8 millimetriä 1 470 millimetriin. 2 851 millimetriin pidennetty akseliväli parantaa auton ketteryyttä ja ajettavuutta entisestään.

Sisätilatkin ovat kasvaneet sivu- ja pystysuunnassa, ja matkanteon mukavuutta edistävät uudelleen muotoillut istuimet. Takapenkkiläisten jalkatilaa on lisätty ja autoon istumista ja sieltä nousemista on helpotettu. Takapenkille mahtuu kolme lasten turvaistuinta.

Urheilullisuutta tuovat sisätiloihin muun muassa kuljettajan tarpeisiin suunniteltu ohjaamo sekä uudelleen ryhmitelty näyttö ja hallintalaitteet. Vakiovarusteisiin kuuluu urheilullinen nahalla verhoiltu monitoimiohjauspyörä. Korkea keskikonsoli sekä yhteensointuvat ovipaneelit ja ohjauspaneeli luovat harmonisen tunnelman.

Korin ja alustan kehitystyö on lisännyt uutuuden ketteryyttä, ajettavuutta ja ajomukavuutta merkittävästi. Uuden Touringin korin jäykkyyttä on lisätty noin 25 prosenttia, paikoin jopa 50 prosenttia. Alustan kiinnitystä on myös jäykistetty.

Uuden tyyppiset iskunvaimentimet auttavat luomaan vertaansa vailla olevan tasapainon urheilullisuuden ja ajomukavuuden välille. Vaimentimet säätyvät jatkuvasti jousen liikkeen mukaan, mikä vähentää korin liikettä huomattavasti ja poistaa epätasaisen tienpinnan tai dynaamisen kaarreajon aiheuttamat tärinät.

3-sarjan Touring on noin 10 kiloa keveämpi kuin edeltäjänsä, vaikka auton koko on kasvanut, sen varustusta on lisätty ja akustisia ominaisuuksia on optimoitu.

Lediajovalot ovat vakiovaruste. Lisävarusteena on saatavilla muun muassa mukautuvat lediajovalot, jotka sisältävät innovatiivisen BMW Laserlight -kaukovaloteknologian ja ledisumuvalot. Laserlight-valojen valokuvio yltää jopa 530 metriin.

Uudesta 3-sarjan Touringista tulee myyntiin kuusi eri moottorivaihtoehtoa. BMW M340i xDrive Touring tuo ensiluokkaista ajodynamiikkaa kuusisylinterisellä bensiinimoottorillaan. Mallistoon kuuluu myös kaksi nelisylinteristä bensiinimoottoria: BMW 320i Touring ja BMW 330i Touring (myös xDrive). Dieselvaihtoehtoja ovat kolme: kuusisylinterinen BMW 330d xDrive Touring sekä kaksi nelisylinteristä dieselmoottoria BMW 318d Touring ja BMW 320d Touring (myös xDrive). Kaikki moottorit täyttävät Euro 6d-Temp -päästömääräykset. Kesällä 2020 markkinoille tulee myös ensimmäinen BMW 3-sarjan Touring pistokehybridimalli.

LUE MYÖS Hyönteisirrote antaa kyytiä ötökänraadoille

Lue seuraavaksi