Uutiset

Autot

BMW:ltä huipputehokkaat M-versiot X3- ja X4-malleista

BMW laajentaa suorituskykyisintä mallistoaan ensimmäistä kertaa keskikokoisiin SAV- ja SAC-malleihinsa. Uudet BMW X3 M ja BMW X4 M tuovat luokkiinsa uudenlaista ketteryyttä ja tarkkuutta.

BMW X3 M- ja BMW X4 M -malleissa käytetään BMW:n M-sarjan kaikkien aikojen tehokkainta suoraa kuutosmoottoria, 480-hevosvoimaista (353 kW) tupla-ahdettua M TwinPower Turbo -moottoria. Vielä tehokkaammissa M Competition -versioissa moottorin enimmäisteho on nostettu 510 hevosvoimaan (375 kW).

Autoissa käytetään BMW:n M-mallien kahdeksanportaista Steptronic-automaattivaihteistoa, jota kuljettaja voi säätää mieltymystensä mukaan DriveLogic-järjestelmällä. Voima siirtyy vetäville pyörille M5-mallista tutulla takapyöriä painottavalla M xDrive -nelivedolla, jossa valittavana on kaksi erilaista nelivetotilaa. Taka-akselille sijoitettu Active M -tasauspyörästön lukko auttaa jakamaan tehon juuri oikeille pyörille mahdollisimman tehokkaasti suorituskyvyn maksimoimiseksi.

Molemmat M-mallit kiihtyvät nollasta sataan 4,2 sekunnissa, Competition-mallit lyhentävät ajan 4,1 sekuntiin.

M-sarjan autojen runkoa on vahvistettu ja alustaa parannettu, jotta suorituskyvyn kasvaessa myös ajamisen nautinto lisääntyy samassa suhteessa. Iskunvaimennuksessa on valittavissa kolme erilaista asetusta, jotta ajaminen olisi mukavaa ja tarkkaa kaikissa olosuhteissa. M-sarjalaisten ohjaus (M Servotronicilla ja auton ohjauspyörän muuttuvalla välityssuhteella) ja tehokkaat M Compound -jarrut varmistavat auton hallittavuuden äärirajoilla ajettaessa.

Useimmin käytetyt moottorin ja ohjauksen asetukset voi tallentaa kahteen pikavalintaan, jolloin säädöt saa kohdalleen napin painalluksella. Dynaaminen ajonvakautuksen valvonta (DSC) antaa renkaiden sutia hallitusti M Dynamic Mode -ajoasetuksella. Reippaampaan irrotteluun ajonvakautuksen voi myös kytkeä pois päältä.

BMW X3 M -mallin yhdistetty kulutus on 11,1–11,7 litraa/100 km*. Yhdistetyt hiilidioksidipäästöt ovat 253–267 g/km*. BMW X4 M -mallin yhdistetty kulutus on 11,1–11,6 litraa/100 km*. Yhdistetyt hiilidioksidipäästöt ovat 252–265 g/km*.

Moottoriurheilun henki vallitsee myös auton sisätiloissa. Urheilullisissa, sähkösäätöisissä istuimissa on Vernasca-nahkainen verhoilu. Koko ohjaamo, nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja vaihteenvalitsin on suunniteltu erityisesti M-sarjaan.

Ulkopuolelta autot tunnistaa M-sarjalaisiksi korkeakiiltoisesta mustasta munuaisenmuotoisesta jäähdyttimen säleikön kehikosta, sivupeilien kuvuista, jäähdyttimen säleiköstä ja SAV-mallien takaspoilerista. Autoissa on vakiovarusteina kiiltävän mustat 21-tuumaiset vanteet ja M Sport -pakoputkisto. Autojen ulkoasua voi muokata myös elokuusta lähtien valinnaisena varusteena tarjottavalla M Carbon -hiilikuituvarustepaketilla.

Mallien tuotanto alkaa huhtikuussa ja ennakkomyynnin aloitusajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Autot ensiesitellään kesällä.

* Päästö- ja kulutuslukemat on laskettu uuden WLTP-testisyklin mukaan. CO2-päästöihin perustuvien verojen ja muiden ajoneuvokohtaisten maksujen perustana voivat olla muut kuin tässä julkaistut luvut

Lue seuraavaksi