Uutiset

Autot

Bilia Oy Ab – Volvo-taksien ykköspaikka

Bilia on kaikille ammattiautoilijoille tuttu autokauppaketju, joka toimii pääkaupunkiseudulla Volvo-henkilöautojen jälleenmyyjänä. Volvo Auton täysin omistamalla tytäryhtiöllä on toimipisteet Kaivokselassa, Herttoniemessä ja Olarissa. Volvo-myynnin lisäksi Bilia huoltaa Volvo-, Renault- sekä Dacia-henkilöautot ja myös Renaultin tavara-autot. Myynnin, huollon ja varaosapalvelujen oheen Bilialla on kehitetty kattava valikoima lisäpalveluja, kuten katsastus, sijaisautopalvelu ja rengashotelli.

Bilian ammattitaitoinen 300 henkilön miehistö tarjoaa laajan rintaman palvelua sekä ripeää ja ongelmatonta suhtautumista asiakkaan tarvitsemiin, usein kiireellisiinkin toimenpiteisiin. Toimintatapansa ansiosta Biliasta on kehittynyt merkittävä autotalo, joka myy vuosittain noin kolmanneksen Suomen Volvo-henkilöautoista ja noin 250 Volvo-taksia.

Taksinkuljettajan ammatissa toimiva tietää, että kalustoon täytyy voida luottaa ja mahdollisten onnettomuuksien tai muiden häiriö­tilanteiden sattuessa korvaava kalusto löytyy helposti ja nopeasti. Biliassa taksiautoilijat huomioidaan tarkasti ja heille onkin tarjolla oma taksimyynti sekä taksihuolto. Bilian panostuksesta taksirintamaan kertoo huollon henkilökunnan korkea määrä; kolmen työnjohtajan lisäksi taksiautoilijoita palvelee 13 mekaanikkoa, jotka takaavat nopeat huollot ja korjaustoimenpiteet vuoden ympäri.

Taksiautopalvelua kellon ympäri

Auto on taksiautoilijalle työkalu, josta elanto on kiinni. Näin on selvää, että taksiautoilijat ovat asiakkaina vaativia ja asiantuntevia. Bilialla on asiakkaita yhden auton yhtiöistä aina Suomen suurimpiin taksifirmoihin ja heitä kaikkia kohdellaan samoilla laatukriteereillä. Auton myynnin jälkeen asiakasta ei unohdeta, sillä yrityksessä on panostettu voimakkaasti jälkimarkkinointiin. Tämä näkyy esimerkiksi henkilökohtaisessa taksihuollossa, missä Bilian asiakasvastaava tuntee asiakkaan tilanteen tarkoin ja osaa jo ennakoida tulevia toimenpiteitä.

Talossa 29 vuotta työskennellyt taksi- ja tavara-autohuollon työnjohtaja Timo Sääksmäki on ansaitusti ylpeä työyhteisöstään. Taksihuollon yhdeksällä huoltopaikalla käytetään alan viimeisintä teknologiaa ja esimerkiksi dieselhuollon osaamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Henkilökohtainen palvelu on hyvin tärkeää ja lähes jokainen taksiautoilija tuntee oman mekaanikkonsa henkilökohtaisesti. Vaikka teknologia on tärkeää, niin palvelun nopeuden ja laadun ratkaisee usein mekaanikkojen oikea asenne.

Bilian kokoisessa talossa myös varaosatarjonta on kohdallaan. Kaikki kulutusosat löytyvät hyllystä ja harvinaisemmatkin osat saadaan paikalle vuorokauden sisällä, mikä osoittaa yhteyden valmistajaan olevan kunnossa. Huollon ja varaosapalvelun lisäksi saman katon alta löytyy myös vauriokorjaamo, joka hoitaa kuntoon peltipuolen asiat.

Huoltojen ja korjausten hinnat eivät tule yllätyksinä, sillä räätälöidyt hinnat ovat asiakkaan tiedossa jo etukäteen. Erittäin suosittu on ollut myös Volvon oma, taksiautoilijoiden tarpeiden ja työn ominaisuuksien mukaan räätälöity taksitakuuohjelma. Bilialla on myös vuorokauden ympäri toimiva mekaanikkopäivystys, tarvittaessa liikkeelle lähtevä palveluauto sekä varataksipalvelu, jonka tarjoamat autot täyttävät vaativankin autoilijan vaatimukset. Samankaltainen palvelupaketti on sittemmin räätälöity myös autokouluille.

Kaivokselasta kaikki alan palvelut

Bilia tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden keskittyä pelkästään olennaiseen eli omaan työhönsä ja sen kehittämiseen. Esimerkiksi taksilaiteasennukset ja autojen teippaukset voidaan myös hoitaa Kaivokselan toimipisteessä. Nykyään takseilta edellytetään aikaisempaa useammin myös alkolukkoa. Bilian valikoimissa onkin tarjottavanaan Volvon oma, auton sisäiseen järjestelmään saumattomasti soveltuva alkolukko. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä asennettuna alkolukon hinnaksi jää noin 1 100 euroa.

Bilian uusien autojen myyntijohtaja Mika Vainio kertoo Volvon malliston olevan taksipuolella loistavassa myyntikunnossa. Volvoista ylivoimaisesti suosituin taksi on V70, joka on samalla Suomen toiseksi suosituin taksimalli. Sen osuus Volvo-takseista on noin 80 prosenttia, kun seuraavaksi suosituin XC60 omaa noin 10 prosentin osuuden. Myyntimäärät näyttävät Suomessa tasaista vakaata kasvua lama­puheista huolimatta. Vuoden 2012 huhtikuussa voimaan astuva autoveromuutos on sekin merkittävä tekijä, mutta Volvon mallistoon se ei ole tuomassa merkittäviä muutoksia. Vainion mielestä Bilian vahvuus on myynnin, huollon ja muiden palveluiden kokonaispaketissa, missä eri toiminnot tukevat sujuvasti toisiaan.

Taksikauppias takaa palvelun

Timi Hietanen on vuonna 2004 alkaneen taksimyyntiuransa aikana myynyt suomalaisteille reilusti yli tuhat Volvo-taksia. Biliassa hän aloitti taksien huollossa jo vuonna 1998, joten hänellä on tarkka näkemys alasta myös käytännön kautta. Hie­tasen mielestä alan tuntemus onkin edellytys onnistuneelle yhteistyölle asiakkaiden parissa, sillä taksimyyjän työssä täytyy tuntea auton lisäksi myös huollon ja varaosapuolen vaikutukset.

Suomen monipuoliset ja usein sekavatkin autoverotuslakipykälät täytyy olla automyyjän hyppysissä paremmin kuin Liikenneministeriössä. Taksiautoilijalle ei saa tulla myyjän huolimattomuudesta johtuvia lisämaksuja, joten lain koukerot täytyy osata tulkita oikein.
Asiakkaina taksiautoilijat ovat Hietasen mukaan vaativia, mutta samalla palkitsevia. Heillä ei ole aikaa saapua liikkeeseen renkaita potkimaan, joten he ovat liikkeellä tositarkoituksella. Autokauppa on heille työasia, jonka kanssa on turha lähteä hienostelemaan. He vaativat niin myynniltä, huollolta kuin muiltakin palveluilta paljon, mikä on Hietasen mielestä Bilian vahvuus.

Timi on ylpeä talonsa ketjun toiminnasta, sillä autoa on huoletonta myydä asiakkaalle tietäen Bilian jokaisen osa-alueen hoitavan hommansa sujuvasti.
Pääkaupunkiseudulla taksin vaihtoväli on yleensä vajaat kaksi vuotta, jolloin mittarista löytyy alueesta riippuen noin 300 000 kilometriä. Suosikkimallit näyttävät pitävän pintansa, eli V70 jatkaa voittoisaa kulkuaan luotettavana, turvallisena, riittävän tilavana ja hinta/laatusuhteeltaan toimivana autona. Huippuluokan istuimet ja puhdas sisäilma auttavat kuljettajaa jaksamaan pitkät vuoronsa kunnialla loppuun. Volvo-taksien varustetaso on valittavissa tarkoin ja esimerkiksi iskunvaimentimista löytyy oma takseille kehitetty mallisto.

Taksimyyjä henkeen ja vereen oleva Timi Hietanen tietää henkilökohtaisen palvelun merkityksen. Taksiautoilijoiden työajat eivät noudata virastoaikoja ja niinpä Timikin on tottunut auttamaan asiakkaitaan puhelimitse myös iltaisin. Kymmenet vakioasiakkaat ovat osoitus onnistumisesta, mikä antaa luottamusta myös autokaupan tulevaisuuteen. Suomessa tullaan jatkossakin ajamaan hyvätasoisella taksikalustolla, mikä on myös Hietasen ja Bilian etu.

Lue seuraavaksi