Uutiset

Autot

Best-Caravan hyvittää myymiensä matkailuautojen päästöjen hiilijalanjäljen

Vastuulliset matkailijat ovat saamassa uuden vaihtoehdon matkustaa. Best-Caravan lupaa kompensoida myymiensä matkailuautojen käytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt istuttamalla metsää niin paljon, että hiilijalanjälki hyvittyy.

Best-Caravan lupaa kompensoida myymiensä matkailuautojen päästöjen tuottaman hiilijalanjäljen istuttamalla vastaavan määrän metsää hiilinieluksi. Lupauksen toteuttavat Best-Caravanin kanssa yhteistyössä Suomen 4H-liitto, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ja Metsänhoitoyhdistykset. Tämä on uusi avaus ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja haastaa mukaan myös muut toimijat.

Matkailun ympäristöystävällisyys on noussut keskustelunaiheeksi ja eri matkustusmuotojen vaikutusta ilmastonmuutokseen vertaillaan. Varsinkin nuorempi sukupolvi tekee valintoja ympäristön huomioiden. Matkailuautoilu kiehtoo, niin matkailijoita, kuin eri alojen harrastajiakin. Jo nykyisellään matkailuautoilu on huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin esimerkiksi lentäminen. Best-Caravanin lupaus hyvittää heiltä ostetun matkailuautolla ajettujen kilometrien aiheuttama hiilijalanjälki tekee vastuullisen matkailijan valinnasta helpon.

Nuoret ilmastotöissä -hanke tarjoaa nuorille töitä

”Meitä Best-Caravanilla innostaa erityisesti se, että tämä hanke tarjoaa kymmenille nuorille taimien istutustyötä. Nuoret pääsevät tutustumaan työelämään ja voivat ansaita omaa rahaa”, sanoo Best-Caravanin toimitusjohtaja Lasse Sorvari.

Kestävä kehitys ja toimet sen edistämiseksi ovat 4H-toiminnan arkipäivää ja nuoret tekevät päivittäin töitä 4H-harrastuksessaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. “4H:n koordinoimassa Nuoret ilmastotöissä -hankkeessa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi istuttamalla metsää alueille, joita pidetään ns. joutomaina ja jotka eivät kuulu tällä hetkellä normaalin metsänhoidon piiriin. Samalla voimme tarjota nuorille mahdollisuuden ansaita rahaa osallistumalla taimien istutukseen”, kertoo kehityspäällikkö Juha Ruuska Suomen 4H-liitosta.

Taustalla tarkat selvitykset sekä laskelmat

Projektin asiantuntijavastuun on ottanut Luonnonvarakeskus LuKe. “LuKe teki meille tarkan selvityksen ja laskelman siitä, miten projekti pitäisi toteuttaa. Selvityksessä otettiin huomioon erilaiset kasvualustat, niiden kyky sitoa hiiltä ja näille kasvupaikoille parhaiten sopivat puulajit. Istutuspaikoiksi valikoituivat alueet, joille ei muuten puita istutettaisi, kertoo Best-Caravanin Sorvari. LuKen selvityksen mukaan, Best-Caravanin myydessä vuodessa 1500 matkailuautoa, tarkoittaa se käytännössä taimien istutuksia 4,5 – 22,2 hehtaarin alueelle, riippuen maapohjasta ja istutettavasta puustosta. Metsänhoitoyhdistysten roolina on etsiä istutukseen sopivia alueita.

Nuoret ilmastotöissä -hanke toteutetaan yhteistyössä Best-Caravanin, 4H:n, MTK:n ja Metsänhoitoyhdistysten kanssa.

Lue seuraavaksi