Uutiset

Autot

AVY testasi kiinnitykset Ford Customissa

Ford Transit Custom vaikuttaa olevan varsin kiinnostava automalli taksiliikenteeseen, ainakin näin on ymmärrettävissä kotimaisten verhoomoiden, AVY97-jäsenten puheista. He olivat toukokuun puolivälissä testaamassa yhtenä ensimmäisistä omien istuimiensa kiinnityksiä Customin koriin VTT:llä Tampereella.

Menossa ovat staattiset testit ja testaushallissa on tekemisen meininki, kun AVY97 ry:n jäsenet häärivät Customin testikorin ympärillä. Hoppua pitääkin, sillä AVY:n jäsenistä Verhoilu ja Sisustus Lehto Oy vie valmiin Customista rakennetun esteettömän taksin esille Taksinäyttelyyn, joka järjestetään Taksiliiton liittokokouksen yhteydessä 11.–12. kesäkuuta Jyväskylän Paviljongissa.

AVY:n joukko, Jukka Lehtinen Autokori ja Verhoilu J. Lehtinen Oy:stä, Rami Moksén Autoverhoomo Look Oy:stä, Kari Lehto Verhoilu ja Sisustus Lehto Oy:stä ja Kare Tervonen Autosisustus Kare Tervonen Oy:stä malttoivat hetken pysyä paikoillaan turvallisuustestausten lomassa.

Dynaamiset testit olivat jo menestyksekkäästi suoritettuina.

Kari Lehto Verhoilu ja Sisustus Lehto Oy:stä kertoo, että Customin sisustus on heillä parhaillaan muotituksessa ja valmista on pian. ”Tämä on täysin uusi automalli, joten vanhoista muoteista ei ole hyötyä, vaan kaikki pitää tehdä alusta alkaen.”

Lehto pitää Ford Transit Customin kokoa varsin onnistuneena toimimaan monipuolisissa ajotehtävissä. ”Custom sopii tolpalle tilataksiksi. Sen työpäivää jatkaa mahdollisuus koululaispenkkeihin, jolloin autoon saadaan maksimimäärä oppilaita. Kun auto on vielä kääntöpenkeillä varustettu esteetön taksi, saadaan sillä kuljetettua pyörätuoliasiakkaita tai paarikuljetuksia. Tämä tulee kilpailemaan vahvasti kokoluokan muiden mallien kanssa”, arvioi Lehto.

AVY97 on toiminut vuodesta 1996 lähtien pienehköjen verhoomojen yhteistyöryhmänä. ”Olemme tehneet yhteistyössä näitä turvallisuustestauksia, jolloin olemme pystyneet jakamaan kustannuksia järkevälle tasolle. Toisaalta, kun tässä on useita silmäpareja katsomassa ja ideoita esittämässä, pystymme kehittämään tuotteita tehokkaasti”, kertoo Rami Moksén Autoverhoomo Lookista.

AVY:n Transit Custom esteetön taksi rakennetaan ilman korimuutosta ja siinä riittävä korkeus saadaan sisäverhoilun muutoksilla. Customista odotellaan myös korkeaa korimallia, joka antaa vielä uusia mahdollisuuksia taksivarusteluun.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi