Uutiset

Autot

Autoway panosti monikäyttöisyyteen

Autoway Lectica

Seinäjokelainen pikkubussien ja linja-autojen erikoisliike Oy Autoway Ltd piristää jälleen alan kuvioita tuomalla markkinoille monikäyttöisen 1 + 12 -paikkaisen Ford Transit -linja-auton. Koululais-,inva- ja paarikuljetuksiin sekä tilausajoihin soveltuvan ajoneuvon valmisti tunnetulla ammattitaidollaan tamperelainen Lectica-tuotteistaan tuttu Hakalan Verhoomo Oy.

Purtanen, Hakala, Niemistö

Autowayn  Pekka Purtanen ja Sami Niemistö saivat idean monikäyttöisestä Transitista palvelutaksialan kevätkokouksessa, jossa oli esillä Lectican valmistama Ford Transit Custom. Neuvottelut Lectican Katri Hakalan kanssa sujuivat nopeasti ja sopimus arkipäivän luksusta tarjoavasta ajoneuvosta saatiin aikaan. Autoway toimitti loppuvuodesta 2,2-litraisen 140 hevosvoiman etuvetoisen Transit-pakettiautoalustan Tampereelle ja ensimmäisen Autoway Lectica -bussin valmistamiseen kului aikaa vain muutamia viikkoja.

Lectica istuin

Niemistö ja Purtanen kertovat, että heillä oli linja-autolle eräitä haasteellisia vaatimuksia, mutta suurelta osalta he halusivat antaa Lectican ammattilaisille ”taiteellisen vapauden”. Lectica toteuttikin ajoneuvon Autowayn miehiä miellyttävällä tavalla ja matkustamossa käytetyt ratkaisut on todettu toimiviksi. Lectica laittoi koko sisustuksen uusiksi ja niin katto, seinät, istuimet ja lattia ovat yrityksen omaa tuotantoa. Lectican taitettavat istuimet olivat Niemistölle ja Purtaselle tuttuja jo entuudestaan ja niiden näppärän käyttömekanismin ansiosta ne soveltuvat uutuusauton käyttötarkoituksiin mainiosti. Sisustusmateriaalit miellyttävät Autowayn miehiä huomattavasti ja viimeistelyssä näkyy Lectican ammattitaito.

Lectica Autoway matkustamo

Lecticalla kiinnitettiin runsaasti huomiota Transitin käyttö- sekä matkustusmukavuuteen. Kuljettajan ja matkustajien viihtyvyyteen on panostettu ja esimerkiksi korkeatasoinen audiojärjestelmä sekä ohjaamon ja matkustamon tehokkaat ilmastointijärjestelmät tekevät pidemmistäkin matkoista miellyttäviä. Matkustamon lähes kahden metrin sisäkorkeus on otettu hyötykäyttöön ja esimerkiksi pyörätuoliasiakkaiden siirtämiset ja kiinnitykset on helppo hoitaa. Muutenkin turvallisuusseikat on otettu tarkoin huomioon ja auto on läpäissyt kaikki vaadittavat tiukat testit. Erityiskiitosta Lectica saa mainiosta äänieristyksestä, sillä sisätilojen hiljaisuus tekee matkanteosta ja keskusteluista miellyttävää.

Lectica-projektin onnistuttua vähintäänkin odotusten mukaisesti on Autowayn miesten mukaan myös lisää luvassa. Autowayllä on toimivat yhteydet Keski-Euroopan linja-auto- ja pikkubussien toimittajiin ja vastaavanlaisia ajoneuvoja tullaan tuomaan maahan Lectican varusteltavaksi myös jatkossa. Miehet kiittävät myös Lectican hinta-arvion täsmällisyyttä, sillä vaikka nyt oli kyseessä ensimmäinen pioneerimalli, ei yllätyksiä lopputuloksessa ollut. Purtanen ja Niemistö kertovat, että ainoat lisähinnat syntyivät miesten itsensä innostuttua lisävarusteluun nälän kasvaessa hieman syödessä.

Lue seuraavaksi