Uutiset

Autot

Automatkailuvuosi käyntiin Caravan Show & Camping -messuilla

– Vaihtoehtoja löytyy todella runsaasti useisiin käyttötarkoituksiin ja eri hintaluokista. Matkailuautojen ja -vaunujen lisäksi mukana on myös mm. autotarvikekauppiaita, koti- ja ulkomaisia matkailukohteita ja rahoitusyrityksiä, kuvailee messujen projektipäällikkö Päivi Järvelä. Messut järjestetään yhteistyössä SF-Caravan ry:n kanssa.

Tietoa ja tanssia kaikille automatkailijoille

Messujen ohessa on tarjolla sekä asia- että viihdeohjelmaa. Tällä kertaa messuilla esiintyvät mm. laulaja Mikael Konttinen, tanssija Mikko Ahti sekä kokit Aki Wahlman ja Antti Vahtera. Konttinen on Euroviisujen karsinnoistakin tuttu karismaattinen laulaja. Ahti antaa messuväelle tanssinopetusta mm. cha-cha-chaan, tangoon ja valssiin. Kokit Wahlman ja Vahtera näyttävät mallia maukkaan ruuan valmistukseen.

Asiaohjelma koostuu tietoiskuista, jotka ovat SF-Caravan ry:n tuottamia. Kaikkiaan kuudessatoista puheenvuorossa eri alojen asiantuntijat kertovat uusista leirintämatkailuun liittyvistä aiheista, mielenkiintoisista matkailukohteista, turvallisuustietoudesta ja harrastuksista. Tietoiskujen tarkoitus on tarjota mahdollisuus kysymyksien esittämiseen ja keskusteluun. Tällä kertaa messuilla on erityinen matkailufoorumi, jossa aihepiirinä on mm. englantilainen elämänmeno ja matkailuautolla Pohjois-Amerikassa.

Tarjolla on asiaa niin aloittelijalle kuin kokeneellekin harrastajalle. Muun muassa matkailuautoilijan hyvät tavat ja leirintäalueiden nykytila puhuttavat paneelikeskustelussa, jota vetää messujen C-hallissa Riitta Väisänen. Messujen avajaisissa perjantaina kerrotaan mm. kenelle kuuluu Vuoden 2008 Caravan-alueen titteli.

Suomen suurimmat talvitreffit messujen yhteydessä

Messujen yhteydessä järjestetään Suomen suurin talvinen treffitapahtuma, SF-Caravan Turku ry:n järjestämät treffit. Treffialueena on Turun Messu- ja Kongressikeskuksen piha-alue, joka täyttyy messujen ajaksi matkailuautoista ja -vaunuista. Treffivieraita saapuu Turkuun aina Lappia ja ulkomaita myöten viimevuotiseen tapaan.

Messujen ulkoalueella on myös ohjelmaa, sillä siellä nähdään Momo Racing Team ry:n Off Road -kuljettajien näytösajo.

Karavaanarikirkossa kutsuu mukaan

Caravan Show & Camping -messujen uusin perinne on karavaanarikirkko. Sunnuntaina 11. tammikuuta kello 11 karavaanarikirkossa siunataan tulevan vuoden automatkat. Tilaisuus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 yhdessä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa.

Lue lisää ohjelmasta ja tarjonnasta messujen sivuilta

Lähde: Turun Messukeskus

Lue seuraavaksi