Uutiset

Autot

Automatkailu 2020: Easy Campers

Easy Campers tarjoaa mahdollisuuden matkailuun, jossa voi välillä poiketa maastoon tai hieman huonommillekin pikkuteille, jonne perinteisillä matkailuajoneuvoilla tulisi tuskin koskaan eksyttyä. Eikä niillä sinne välttämättä pääsisikään. Kesällä voimaan tulevan tieliikennelain muutoksen myötä Easy Campersin kaltaisten, irrallisten matkailukorien kuljettaminen tulee mahdolliseksi.

Kuvissa on malliston toiseksi pienin malli. Sen omapaino 550 kilogrammaa ja se soveltuu kuljetettavaksi japanilaisten ja eurooppalaisten pick-upien lavalla. Sisäpituus on 3,8 metriä. Pisimmän Easy Campersin sisäpituus on 4,3 metriä. Tällöin alle tarvitaan iso amerikkalainen avolava. Tarjolla on kaikkiaan kymmenkunta erikokoista irtokoria.
Kori on helposti irrotettavissa auton päältä vaikka leiripaikalla veivattavien tukijalkojen avulla. Sisätiloissa on kaikki tarvittava wc:tä myöden. Kori pitää sisällään pienen keittiönurkkauksen, oleskelutilan kahdella sohvalla sekä ison, auton ohjaamon päälle sijoittuvan, poikittaisen makuutilan. Kaikissa malleissa on tietenkin 12 voltin sähköjärjestelmä, mutta myös 230 voltin järjestelmä valmiiksi asennettuna ulkoista syöttöä hyödyntämään. Kokkailut tapahtuvat kaasulla.

Easy Campers -irtokori tuo matkailuun uusia ulottuvuuksia, varsinkin kyvykkään nelivetoisen avolavan päälle asennettuna. Leiripaikan voi näin valita vapaammin. Majoitustilojen ohella sisätilat tarjoavat hyvät ja suojaisat kuljetustilat erilaisille harrastusvälineille, painorajojen puitteissa tietenkin. Työkäytössä Easy Campers toimii erinomaisena taukotupana ja tarvittaessa tietenkin yöpymispaikkana. Alden lämmitysjärjestelmä mahdollistaa myös talvisen matkailun. Kuvan EC 6 ECO H-2,1 -mallin saa omakseen reilulla 20 000 eurolla (sis.alv.).Lue seuraavaksi