Uutiset

Autot

Autokonserni Laakkonen myy Audi, Seat ja Volkswagen liiketoimintansa K-Caaralle

Autokaupan rakennemuutos muokkaa alaa voimakkaasti ja konsolidaatiokehitys etenee. Suomen suurin autoliikekonserni Laakkonen myy  Audi, Seat ja Volkswagen liiketoimintansa K-Caaralle.

K-Caara vuokraa Laakkosen liiketilat Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Lahdessa, Tampereella, Kuopiossa ja Joensuussa. Mainittujen paikkakuntien Audi, Seat ja Volkswagen henkilökunta, yhteensä 466 henkilöä, siirtyy K-Caaran palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoimintakaupan täytäntöönpanon on suunniteltu tapahtuvan 1.7.2019. Liiketoimintakauppa edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Porvoon, Keravan ja Varkauden toimipisteiden Volkswagen-henkilökunta jää Laakkonen-konsernin palvelukseen ja toiminta näissä liikkeissä jatkuu muiden merkkiedustusten parissa.

”Digitalisaation ja jakelutiekustannuspaineiden laukaisema merkkiedustusten konsolidaatiokehitys Suomessa etenee ja kaupan myötä merkkiedustuskirjomme tiivistyy edelleen. Aiemmin toteutettujen yritysostojen kautta Laakkonen on vastaavasti Suomen suurin BMW, Ford ja Skoda –jälleenmyyjä. Strategiamme mukaisesti tavoitteenamme on edelleen vahvistaa valittujen merkkiedustusten edustuskokonaisuutta, asiakaspalvelua ja palvelutarjontaa Suomessa.”, toteaa Laakkonen-konsernin toimitusjohtaja Tero Panhelainen.

Laakkonen keskittyy jatkossakin markkina-asemansa vahvistamiseen pääkaupunkiseudulla ja maakuntakeskuksissa. Tavoitteena on voimakas kasvu strategisten kumppanien kanssa ja yli 700 miljoonan liikevaihto jälleen vuodelle 2020. Laakkonen-konsernin merkkiedustukset ovat jatkossa BMW, Ford, Mazda, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Skoda ja Subaru.

LUE MYÖS  Kesko ostaa Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot LänsiAutolta

Lue seuraavaksi