Uutiset

Autot

Autokeskus panostaa esteettömiin Ford-tilatakseihin

Loppuvuoden aikana Tampereen Hatanpäällä sijaitsevaan Autokeskuksen toimipisteeseen valmistuvat uudet upeat tilat, joissa on huomioitu hyötyajoneuvokaupan vaatimukset tarkoin. Alan asiakkaita palvelemassa on neljän hengen ammattitaitoinen myyntihenkilöstö, josta Jari Rikkonen ja Juha Kirveslahti ovat taksipuolen erikoisosaajia jo vuosien ajalta. Kokonaisvaltaisen palvelun varmistaa huollon ja muun jälkimarkkinoinnin ammattitaito, sillä Autokeskuksen henkilökunta tuntee ammattiautoilijoiden tarpeet sekä isojenkin asiakkuuksien erikoisvaatimukset.

Yhteistyö vauhdilla käyntiin

Autokeskus panostaa voimakkaasti pikkubussien sekä tilataksien myyntiin ja yhteistyökumppaniksi on valittu Carsport Design. Autokeskuksen Mauri Särkinen, Jari Rikkonen ja Juha Kirveslahti sekä Carsportin Ari Jonasson ovat valmiina palvelemaan henkilökuljetusten ammattilaisia vuosikymmenten rautaisella kokemuksella.

Autokeskuksen kumppanuus Carsportin kanssa tulee tuomaan kaupankäyntiin selkeyttä sekä nopeutta tarjonnasta aina löytyvien toimitusvalmiiden varastoautojen ansiosta. Myös Carsportin läheinen sijainti tuo runsaasti hyötyjä ja asiakkaiden henkilökohtainen vierailu korinvalmistajalla lisää aina kaupankäynnin sujuvuutta esimerkiksi räätälöitävien yksityiskohtien sopimisen kautta.

Merkittävän yhteistyösopimuksen merkityksestä antoivat omat kommenttinsa Autokeskuksen myyntijohtaja Mauri Särkinen sekä Carsport Designin toimitusjohtaja Ari Jonasson.

Mauri Särkinen, Autokeskus Oy

Miksi Autokeskus on lähtenyt panostamaan Ford-tilataksikauppaan?

Tilatakseilla on edelleen lisääntyvä kysyntä markkinoilla ja Fordin tuore mallisto on nyt erinomaisesti tarkoitukseen soveltuva. Autokeskuksella on nyt kasassa kaikki tarvittavat edellytykset menestymiseen tilataksimarkkinoilla, mukaan lukien ammattitaitoiset taksimyyjät. Näemme tässä todellisen mahdollisuuden lisämyyntiin.

Fordin tilataksimallisto on ollut viime vuodet kolmanneksi suosituin. Miten aiotte haastaa kilpailijat uudella mallistolla? Mitä vahvuuksia ja varusteita Fordin mallistossa on kilpailijamerkkeihin nähden?

Fordin mallistossa on erinomaisia vahvuuksia verrattuna kilpailijoihin, kuten esim. Custom-mallin sisätilan mitat. Lisäksi mallistomme on jo vakiona hyvin varusteltu. Erityisen merkittävää on myös kustannustehokkuus verrattuna kilpailijoihin, niin hankinnan kuin käytönkin osalta. Olemme yhteistyössä Carsportin kanssa määrittäneet Autokeskus-mallistoon taksiautoilijan tarpeisiin soveltuvat korityöpaketit. Varastoautojemme myötä myös toimitusvalmius paranee merkittävästi.

Miksi valitsitte korityöyhteistyökumppaniksi Carsport Designin ja millaiset tavoitteet yhteistyöllänne on?

Yhteistyö Carsportin kanssa on ollut menneinä vuosina sujuvaa ja Carsport on eittämättä ykkösbrändi alalla. Arvostamme myös Carsportin myynti- ja markkinointiosaamista. Heidän toimintansa on laadukasta niin jälleenmyyjän kuin asiakkaidenkin suuntaan, asiakkaasta pidetään huolta. Olemme asettaneet yhteistyölle kunnianhimoiset tavoitteet ja yhdessä Carsportin kanssa tulemme lisäämään merkittävästi Ford-tilataksikaupan määrää Suomessa.

Jari Rikkonen ja Juha Kirveslahti omaavat pitkän hyötyajoneuvopuolen ja yritysmyynnin kokemuksen, jota kannattaa käyttää hyväksi. Ammattitaidon kautta jokaiselle asiakkaalle pystytään räätälöimään juuri hänen työtehtäviinsä soveltuva kokonaisratkaisu.

Onko Autokeskuksella jatkossa valmiita pieniä ja suuria esteettömiä takseja heti toimituksiin? Milloin?

Heti vuodenvaihteen jälkeen valmistuu isompi erä Autokeskus-malliston tilatakseja ja jatkossa tulemmekin huolehtimaan siitä, että kaikkia kokoluokkia on aina saatavilla nopeaan toimitukseen. Luonnollisesti myymme edelleen kaikkien korivalmistajien varusteluita mutta nopean toimituksen autot ovat Carsportin rakentamia.

Ovatko Autokeskuksen Tampereen sekä Helsingin liike mukana yhteistyökonseptissa?

Tampereen liikkeessä tulee olemaan laajempi valikoima valmiita autoja nähtävillä ja koritehtaan sijaitseminen Tampereen seudulla tukee tietysti Tampereen liikkeen taksikauppaa. Kauempaakin tuleva asiakas voi samalla kerralla käydä meillä Autokeskuksessa sekä myös tutustumassa koritehtaan tuotantoon. Helsingissä Konalan liikkeessämme taksiasiakas saa tietysti myös täyden palvelun niin myynnin kuin huollonkin osalta.

Mitä muita etuja tai palveluja aiotte tarjota Ford tilataksiautoilijoille?

Meidän Ford-myyntialueilla tarjoamme ammattiautoilijoiden vaatimuksiin soveltuvat huoltotoiminnot. Meille taksiasiakas saa myös myytyä vaihtoautonsa. Tarjoamme luonnollisesti myös kaikki rahoitusvaihtoehdot kilpailukykyisin ehdoin.

Missä näyttelyissä uusi tilataksikalustonne on vuoden 2020 aikana esillä?

Järjestämme liikkeessämme näyttelypäiviä, lisäksi autojamme on esillä Henkilökuljetusnäyttelyssä maaliskuussa Tampereella sekä Taksiliiton näyttelyssä kesäkuussa Jyväskylässä.

Ari Jonasson, Carsport Design

Millainen merkitys uudella Autokeskus yhteistyöllä on Carsport Designille?

Ford otettiin Carsportin kolmanneksi tukijalaksi viisi vuotta sitten ja vuosittaiset toimitusmäärät ovat vaihdelleet 40-80 esteettömän taksin välillä. Nyt Fordin uudistuneen malliston kysyntä on selvässä nosteessa ja ensi vuonna uskon yli 100 esteettömän taksin toimitukseen.  Ford tuo työtä ja kasvumahdollisuuksia, jotka ovat tervetulleita. Hienoa, että Autokeskus tekee nyt ison panostuksen takseihin.

Tilataksimarkkina on ollut kovassa kasvussa tänä vuonna. Millaiset toimitusajat Carsportilla on tällä hetkellä?

Tilataksimarkkinan nopea kova kasvu yllätti meidätkin ja toimitusajat ovat venyneet liikaa. Kesällä valmistunut toimitilalaajennos ja LEAN-toiminnanohjausjärjestelmän uudet käytännöt talossa ovat edesauttaneet tilannetta merkittävästi syyskuusta alkaen. Toimitusajat pitävät tällä hetkellä sata prosenttisesti. Meillä on nyt käytössä järjestelmä, jossa saamme ennakkotiedot autojen valmistumisista autotehtailta ja kuljetuksista Ylöjärvelle. Aiemmin tuotannon suunnittelu oli hankalaa, kun ennakkotieto auton saapumisesta Ylöjärvelle oli heikko.

Kun auto saapuu Ylöjärvelle, me vahvistamme auton valmistumisen sekä asiakkaalle että automyyjälle. Kasvaneen kapasiteetin ja uusien LEAN-toimintatapojen ansiosta saamme toimituskyvystämme uuden kilpailuvaltin. Tällä hetkellä tilauskantamme ulottuu jo kevättalvelle, mutta joustavan tuotantomme ansiosta pystymme toimittamaan uusia tilauksia vielä nyt esim. joulukuulle.

LUE MYÖS: Autokeskus laajentaa Ford-myymäläänsä

Lue seuraavaksi