Uutiset

Autot

Autocuby sai maahantuojan Suomeen

Autocubyn suosio perustuu sen linja-autojen luotettavuuteen ja korkeaan laatuun sekä asiakkaiden toiveiden huomioon ottamiseen. Laadusta vakuuttaa kahden vuoden takuu korityölle ja yrityksen toiminnalle myönnetty ISO-sertifikaatti. Kaikki Autocubyn linja-autot ovat EU-tyyppihyväksyttyjä.

Linja-autoja Autocuby on valmistanut vuodesta 1993 lähtien aluksi kotimarkkinoille Puolaan, mutta vientiin niitä on tehty 2000-luvun alusta lukien. Pääasiassa autoja on viety Saksaan, Itävaltaan, Tanskaan, Norjaan ja Ruotsiin, mutta muuallekin yksittäisiä autoja, myös tänne Suomeen. Suomi liittyi virallisten vientimaiden joukkoon viime vuodenvaihteessa. Tehtaan internetsivut on käännetty pääosin myös suomen kielelle, joten lisätietoa on saatavana suoraan valmistajan sivuilta.

Suomessa valtuutettu maahantuoja ja jälleenmyyjä on Autocuby Bus Finland. Se on osa turkulaista Mikko Rindell Oy:tä, jota johtaa autoinsinööri Rauno Rindell. Yhtiöllä on vuosikymmenten kokemus liikennöinnistä niin kotimaassa kuin muualla Euroopassa.

Rauno Rindellillä sekä linja-automyynnin myyntipäällikkö Jukka Pukaralla on molemmilla pitkä kokemus henkilöliikenteestä. Sen ansiosta miehillä on näkemystä löytää asiakkaiden tarpeisiin oikeanlainen linja-auto tai tilataksi. Tekniikan tuntemus on merkittävä etu ajoneuvojen räätälöinnissä ja vankka liikennöinti- ja asiakaspalvelukokemus takaa tiedon, miten asiakkaille tarjotaan miellyttävä matkaelämys.

Etsivä löytää

”Haimme kauan autoa, joka sopisi hyvin Suomeen”, kertoo Pukara. ”Omien kokemusten pohjalta tiesimme, millainen on tarvittava varustelu täkäläisiin tarpeisiin. Näitä autoja on tuotu jokunen Suomeen jo aikaisemminkin ja soittelimme niiden omistajat läpi kysellen kokemuksia. Kokemukset olivat hyviä eikä takuuseen ollut juuri mitään tarvinnut teettää ja mitä oli, ne olivat hoituneet kitkattomasti.”

”Ruotsissa Autocubyn valmistamia autoja myytiin viime vuonna 51 kappaletta ja viimeiset kolme vuotta Autocuby on ollut kotimaassaan ykkösvalmistaja pienten edustusluokan linja-autojen osalta”, tietää Pukara. Näin maahantuonti päätettiin aloittaa.

Heti ei Autocuby -nimestä osaa päätellä miten tämän puolalaismerkin ääntäminen menee. Pukara kertoo, että valmistajan käyttämä ääntäminen on muotoa ”auto-supi”.

Vaihtoehtoja joka lähtöön

Autocubyn mallisto on varsin laaja koulu-/invataksiautoista myydyimpiin ylellisiin 19-paikkaisiin luksuslinja-autoihin. Alustoina pikkubusseissa on Transporter ja Vito, kun vastaavasti seuraava kokoluokka on Crafter- ja Sprinter-alustaisia. ”Myös tätä isompia autoja on mahdollista saada ja silloin käytetään Ivecon alustoja”, kertoo Pukara. ”Melkein mitä vain saadaan Sprinterinä tai Crafterina, sillä tehtaalla on 5,5 tonnin kantavuudelle sertifikaatit, mikä tuo myös etulyöntiaseman moniin kilpailijoihin nähden.”

Mallistossa on paljon valmiita ratkaisuja ja räätälöimällä niitä saadaan rajattomasti lisää. ”Usein suunnittelun pohjaksi otetaan jokin lähelle sopiva malli, johon räätälöidään halutut muutokset”, sanoo Pukara.

Autocubyltä saa myös inva-autoiluun luksusta, sillä samat ratkaisut on rakennettavissa myös esteettömänä. Auto pystytään räätälöimään asiakkaan vaatimuksiin.

Esittelyautona ”perusratkaisu”

Esittelyautona Pukaralla on erikoispitkällä alustalla varustettu Sprinter, jossa on 20 matkustajapaikkaa sekä hyvät tavaratilat syvennyksen ansiosta.

Esikuvana on selvästi ollut isot linja-autot, joista on otettu käyttöön niistä tuttuja ominaisuuksia. Yksi tällainen on lisävarusteena tulevat sivutavaratilat, jollaiset on myös tässä esittelyautossa. Ratkaisulla saadaan merkittävästi lisää tavaratilaa ja käytettävyyttä.

Autocubyllä kehitetään jatkuvasti myös ulkonäköä, joten autot uusiutuvat ja ovat modernin näköisiä. Ulkonäköä voi muuttaa tehtaan korisarjalla, joka on myös tässä esittelyautossa. Ikkunat tässä autossa ovat perusikkunat, mutta maalauksella on saatu ne näyttämään isommilta kuin oikeasti ovat.

Tyylikästä sisällä

Sisätilat ovat tyylikkäät ja niistä saa heti laadukkaan vaikutelman. Istuimet ovat nahkaverhoillut ja koristeet ovat oikeaa käsiteltyä puuta.

Äänentoisto- ja viihdejärjestelmä on valittavissa halutuksi. Tässä autossa on Blaupunktin kosketusnäytöllä, navigoinnilla ja monipuolisilla liitännöillä varustettu järjestelmä. Kuvaa näytetään matkustajille kahden ison ja neljän pienen näytön välityksellä. Näyttöjä on saatavana sekä manuaalisesti että sähköisesti kääntyvinä.

Valaistuksessa on pieni virrankulutus. ”Valaistus on toteutettu diodivalaistuksena, jonka etuna on, että valaistuksen sävyjä voidaan muuttaa”, sanoo Pukara. ”Sävy saadaan halutuksi tai se saadaan automaattisesti muuttuvaksi, mikä tekee vaikuttavan efektin. Luonnollisesti valaistuksessa on myös himmennys .” Ilmastoinnin saa jokaiselle matkustajalle omilla säätimillä, jolloin henkilökohtainen säätäminen on mahdollista.

Martechin toimittamassa istuinjärjestelmässä on pitkittäiset pikakiinnityskiskot, joten istuinjärjestyksen muuttaminen jälkikäteen, tai jopa kulloisenkin tarpeen mukaan on helppoa. Istuimet itse ovat turistimallia ja varustettu selkänojan kallistuksella ja sivusiirrolla.

Istuimet ovat korotuksen päällä, kuten isoissakin linja-autoissa on tapana. Tästä on etua myös siivouksessa. Saatavana on toki erilaisia lattiaratkaisuja aina matalalattiaversioon asti. Tämäkin auto voisi olla myös invavarustuksella, jolloin matkustuspaikkoja olisi 16.

Kylmät olosuhteet on otettu huomioon varustelussa. Auto on varustettu reilun kokoisin patterein ja lisäpuhaltimella, joka kierrättää ilmaa jalkatilassa.

Oviratkaisu linja-automainen

Käyntiovi on oikea yksiosaisena ulostaittuva linja-auto-ovi. Tukevarakenteinen ovi liikkuu kokonaan pois oven edestä, jolloin käynti on esteetöntä, mikä on erityisesti seniorikansalaisten mieleen. Oven lasissa kuten myös sen etupuolella olevassa pikkulasissa on lämmitykset, joten näkyvyys pysyy talvella varmasti kunnossa.

Oven hiljaisuus on kovasti Pukaran mieleen. ”Kiinnosti myös, että onko se yhtä hiljainen myös käytettynä. Kävin katsomassa tällaisella ovella varustettua 170 000 kilometriä ajettua autoa ja kyllä se oli yhä yhtä hiljainen ja toimiva kuin uutenakin.”

”Tämä auto ei ole malliston kalleimmasta päästä”, sanoo Pukara. Auto erottuu kuitenkin selvästi edukseen nykyaikaisen ilmeensä ja hyvän varustelunsa ansiosta, mikä ei jää huomaamatta. ”Tällainen on hyvä vaihtoehto autoilijalle, jolla on muitakin ajoja kuin pelkästään koululaisajot. Hinnat ovat hyvin kilpailukykyisiä”, lupaa Pukara.

www.autocuby.pl

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi