Uutiset

Autot

Auto- ja Liikennegaalassa palkittiin liikennetekoja ja -vaikuttajia

Auto- ja Liikennegaala keräsi itsenäisyyspäivän aattona Messukeskukseen yli 300 liikenne- ja autoalan vaikuttajaa. Jo kolmatta kertaa järjestetyssä gaalassa palkittiin tärkeitä liikennealan tekoja ja tekijöitä.

Vuoden Auto Suomessa 2020 tittelistä kisasi tänä vuonna 35 uutuusmallia, joista finaaliin kipusi seitsemän automallia. Auto- ja liikennetoimittajien äänestyksessä Vuoden Auto Suomessa -tittelin nappasi Skoda Kamiq. Vuoden Auto valittiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2014.

Vuoden Auto -palkinnon luovutti Skodalle kansainvälisen AutoBest-organisaation ja palkintolautakunnan perustajajäsen Dan Vardie. AutoBest-gaala on ainoa autoalan kansainvälinen palkintogaala. 

Vuoden Liikennevaikuttaja -palkinto luovutettiin valtiopäiväneuvos Martti Korhoselle, jolla pitkä kokemus niin käytännön kuin vaikuttajan rooleista liikennealalla. Pitkäaikainen kansanedustaja ja ex-ministeri Korhonen on toiminut pitkän vaikuttajauransa aikana monissa liikennejärjestelmän kehittämisen kannalta merkittävissä tehtävissä, muun muassa Liikenneturvan sekä eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajana. Vuoden Liikennevaikuttajan palkitsivat kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen sekä Vakuutuskeskuksen toimitusjohtaja Ulla Niku-Koskinen.

Vuoden Liikenneteko-palkinto ojennettiin Espoon kaupungille, joka on tehnyt pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Espoon kaupungin puolesta palkinnon vastaanotti kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Espoossa liikenneturvallisuus on parantunut pitkällä aikavälillä huomattavasti, vaikka samaan aikaan asukas- ja automäärät ovat kasvaneet. Asukaslukuun suhteutettuna Espoossa tapahtuu liikenneonnettomuuksia väkilukuun suhteutettuna vain noin 40, kun koko maan keskiarvo on 96. Liikenneteko-palkinnon jakoivat toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen Liikenneturvasta ja johtaja Tapani Alaviiri LähiTapiolasta. Alaviiri lahjoitti Espoon kaupungille samalla kameran, jonka kaupunki voi sijoittaa valitsemaansa vaaralliseksi koettuun suojatieliittymään liikenneturvallisuutta lisäämään.

Elämäntyö-palkinto jaettiin Teknologian tutkimuskeskus VTT:n pitkäaikaiselle tutkimusprofessorille Nils-Olof Nylundille, joka on omistanut pitkän tutkimusuransa muun muassa liikenteen vaihtoehtoisten energianlähteiden, polttomoottoriteknologian, päästöjen vähentämisen ja energiatehokkuuden parantamisen tutkimukseen. Nylund on ollut avainhenkilö liikennealan tutkimusohjelmien käynnistämisessä ja koordinoimisessa. Näissä tutkimusohjelmissa ovat saaneet alkunsa lukuisat suomalaiset polttoaine- ja moottoritekniikan innovaatiot.

Hyvä Suomi! -kannustuspalkinnon pokkasi KymiRing-ratahanke, jonka puolesta palkinnon vastaanottivat KymiRing Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg sekä toimitusjohtaja Markku Pietilä. Hyvä Suomi! -palkinnon luovuttivat kansanedustaja Timo Heinonen ja Santanderin kaupallinen johtaja Kari Kauppinen. KymiRing on poikkeuksellisen sisukas suomalainen hanke, jossa Suomeen on saatu 4,6 kilometrin mittainen kansainväliset mitat täyttävä kilparata.

Ensi vuonna gaala järjestetään Messukeskuksessa 27.11.2020 osana Auto 2020 -tapahtumaa. Auto 2020 kokoaa saman katon alle kaikki autouutuudet ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden koeajaa uusimmat automallit.


Lue myös: Painot ylös, hinnat alas – Volkswagen Caddy

Lue seuraavaksi