Uutiset

Autot

Assistor Oy – varustelusta lisäkasvua

Logistiikkayhtiö Assistor Oy Ab ei ole jäänyt ihmettelemään henkilö- ja pakettiautojen hiipuvaa myyntiä Suomess. Yritys haluaa kasvattaa toimintaansa uusien ajoneuvojen-etenkin hyötyajoneuvojen varustelun määrää lisäämällä.

Turun, Hangon ja Viron Paldinskin satamien yhteydessä on maahantuontitarkastuksiin ja -kunnostuksiin (PDI) keskittyneet yksiköt, joiden läpi kulki vuonna 2011 noin 130 000 autoa. Turussa päämerkki ja toiminnan tukijalka on Ford, jonka lisäksi varustellaan Opelia, Jaguaria ja Land Roveria. Hangossa merkkejä on enemmän, muun muassa Mersu, Opel, Citroen, Nissan ja Toyota. Yhteensä Assistorin asiakkaina on yli 20 automerkkiä.

Konecranes Oyj:lle oli tammikuun alussa Turusta lähdössä useita Ford Transit Customeita (kuva).

”Vuonna 1966 Mercedes Benzin ja Austinin maahantuonnin yhteyteen perustettu Assistor on vuosien varrella kehittänyt liiketoimintaansa vastaamaan muuttuvia asiakastarpeita Itämeren alueen markkinoilla”, aloittaa viitisentoista vuotta bisneksessä ollut Assistor Oy:n myyntipäällikkö Samuel Alander (kuva) Turun toimipisteen esittelyn Pansiontiellä.

”Meillä tehtävä PDI (Pre-delivery Inspection) eli autojen maahantuontitarkastus on tehtaan viimeinen laadunvalvontapiste ollen samalla maahantuojan ensimmäinen. Uusi auto käydään kokonaisuudessaan läpi. Näin varmistetaan, että maahantuotu auto vastaa autovalmistajan standardeja. Kustannukset auton tarkistamiseen ja ehkä jonkin viallisen osan vaihtamiseen ovat aivan eri luokkaa, kun ajatellaan vaikka mahdollisia takaisinvetoja markkinoilta. Tämä on volyymibisnestä ja perustuu nopeuteen.”

Pakettiauton varustelupakettiin kuuluu usein moottorilämmitin, vetokoukku, vanerointi ja lisälämmittimet ohjauksineen. Näihin kun lisätään huoltoautokalusteet, invertterit ja valoratkaisut saadaan käyttövalmiita tuotantoautoja moniin eri tarkoituksiin. Kaikki edellä mainittu on saatavilla kaikkiin automerkkeihin.

”Olemme tutkineet, että maahantuonnin yhteydessä tehtävä varustelu lyhentää auton toimitusaikaa asiakkaalle merkittävästi. Ylimääräiset siirrot puuttuvat ja auto käy rekan päällä vain kerran, kun se kyyditetään meiltä autoliikkeeseen.”

”Suuret yhtiöt ovat nykysuhdanteessa vähentämässä automerkkien ja –mallien määrää ja ovat kiinnostuneita keskitetyistä ratkaisuista. Teemme tällaista konsultoivaa myyntiä asiakkaille ja pohdimme yhdessä järkevät ratkaisut”, jatkaa Alander.

Assistor varusteli Voimatel Oy:lle tammikuussa kymmenen Mercedez-Benz Citania. Kuvan auto on Verkosto 2013 -messuilla.

Assistorilta on saatavissa pakettiautojen varusteluratkaisuja kaikkiin automerkkeihin. Valmiina on erilaisia paketteja muun muassa verkkoasentajien käyttöön. Kuvan auto on lähdössä Eltel Networks Oy:lle.

Koko jutun voita lukea Lehtiluukusta tai Ammattiautot lehdestä 2/2013.

Lue seuraavaksi