Uutiset

Autot

Asennusporukan täsmäase – Max Van Projet 619

Max Caravanin myyntipäällikkö Jari Oinonen kertoo Projetin vahvuuden olevan sen muunneltavuuden. Projetin saa varusteltua työn tai harrastuksen mukaan vaikkapa parin miehen asennusporukan tarpeisiin pitkille keikoille, suuryhtiön huoltoautoksi lyhytaikaisiin työtehtäviin tai motocross-harrastajan liikkuvaksi varikoksi. Projetin saa mukautettua siten, että kaikki tarvittavat välineet saadaan mukaan ja nukkumapaikat voidaan suunnitella tarpeen mukaan vaikka neljälle henkilölle. ’

Projetin kyseessä ollessa sängyt ovat myös kunnon tekoa ja riittävän kookkaita isoillekin henkilöille. Sänkyjen käytännöllisyys on pitkälle kehitettyä ja esimerkiksi takaosan seinälle taitettavat vuoteet saa käännettyä alas ja takaisin muutamassa sekunnissa eikä petivaatteita tarvitse välillä poistaa.

Rakennettu Suomen oloihin

Projet Vania suunniteltaessa Max Caravanilla oli selkeänä päätöksenä, että autosta tehdään täysin Suomen ympärivuotisiin oloihin sopiva työkalu. Tämä näkyy esimerkiksi diesellämmityksessä ja suurissa akkujärjestelmissä, jotka kestävät jopa viikon kovaa käyttöä lataamatta. Kaasupulloksi saa 11 kilon säiliön ja koko auton eristys on tehty huolella ja esimerkiksi harmaavesisäiliö on taatusti pakkasilta suojassa.

Max Caravanilla on huomattu, että 150 hevosvoiman Renault varustettuna automaattilaatikolla kiinnostaa suomalaisia paljon. Renault Master onkin ensisijainen vaihtoehto alustaksi, mutta myös muut merkit ovat mahdollisia. Myös Suomen liikenneolot otetaan huomioon ja alustaksi saa halutessaan Renaultin nelivetomallin, jolloin kulkukyky ja turvallisuus kasvavat entisestään.

Yrityksille tärkeä seikka on lisäksi se, että Projetia voi kuljettaa B-kortilla ja nopeusrajoitukseksi saadaan 100 km/h. Näin auton käyttäjien määrä kasvaa ja samalla siirtymien nopeus nousee. Auto on rekisteröity neljälle henkilölle ja kahden vuoden täystakuu sekä viiden vuoden tii­veystakuu kertovat laadukkuudesta.

Viimeisteltyä tyylikkyyttä

Vaikka esittelyssä kerrotaan Projetin olevan työtehtäviin suunniteltu, ei se vähennä auton sisustuksen korkeaa tasoa ja materiaalien ylellisyyttä. Projet on kauttaaltaan laadukasta työtä ja viimeistelyn taso korkea. Italialaisen Aiesistemin 40 vuoden kokemus näkyy autossa ja esimerkiksi herkkiä liitoskohtia ei rungosta löydä. Monipuolisuudesta kertovat runsaat värivaihtoehdot ja lisäasennusmahdollisuuksista voi mainita vaikka lisävesisäiliön sekä aggregaatin.

Oinonen kertoo, että ensimmäiset Projetit ovat jo kovassa käytössä tyytyväisillä asiakkailla. Max Caravanin osasto Caravan 2012 -näyttelyssä Lahdessa tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua Projetiin tarkemmin.

Lue seuraavaksi