Uutiset

Autot

Anna veneen ja vapaa-ajan ajoneuvon akulle oikeanlainen talvilepo

On aika pistää vene talviteloille ja moottoripyörä talliin seisomaan. Pieni vaivannäkö ennen talvitaukoa maksaa itsensä takaisin. Kun akun talvisäilytys ja huolto tehdään oikein, on akku käyttökunnossa kevään koittaessa. Maailman johtava akkuvalmistaja Exide Technologies kertoo vinkit akun talvisäilytykseen.

– Akun oikea talvisäilytys ja huolto säästävät aikaa, energiaa ja rahaa, sanoo Exide Technologies Nordicin markkinointijohtaja Tor Enlid.

Joka kevät Exide saa veneen tai vapaa-ajan akkujen toimintavikoihin liittyviä puheluita. Useimmissa tapauksissa ongelman syynä on akun tarvitseman huollon laiminlyönti akun ollessa poissa käytössä pitkän talvikauden.

– Haluamme kertoa asiakkaillemme, miten välttää ongelmat akun kanssa. Myös maksuton tekstiviestipalvelumme muistuttaa, kun on aika varata akku, Tor Enlid jatkaa.

Viisi vinkkiä akkujen talvisäilytykseen

  1. Kytke akku irti sähköisestä järjestelmästä pidemmässä säilytyksessä
  2. Pidä akku puhtaana ja pyyhi se kuivalla rievulla
  3. Varaa akku täyteen ennen talvisäilytystä
  4. Säilytä akku kuivassa, viileässä, muutaman asteen lämpötilassa. Mitä alhaisempi lämpötila, sitä pienempi itsepurkautuminen. Älä kuitenkaan säilytä akkua tiloissa, joissa lämpötila menee pakkasen puolelle.
  5. Hanki hyvä varaaja ja ylläpitovaraa akku pari kertaa talven aikana. Muista käyttää juuri sinun akullesi sopivaa varaajatyyppiä. (Lähde: Exide Technologies)

Lataamalla tekstiviestipalvelun osoitteesta http://www.exide.nu/ saat muistutuksen, kun on aika varata akkusi.

Faktatietoa

Oikein huollettuna veneen / vapaa-ajan ajoneuvon akku kestää normaalisti useamman vuoden. Kaikilla akuilla on tietty itsepurkautuminen, mikä laskee akun lepojännitettä. Jos jännite laskee alle 12,5 V:n, akku on varattava. Osittain varatussa akussa on vaarana sulfatoituminen, mikä alentaa akun kapasiteettia. Tyhjäksi purkautunut akku voi myös jäätyä ja rikkoutua normaaleissa talvilämpötiloissa.

www.exide.com

Lue seuraavaksi