Uutiset

Autot

Amarokille International Pick-up Award 2018 -titteli

Volkswagen Hyötyautojen Amarok on voittanut kansainvälisen International Pick-up Award 2018 -tittelin (IPUA 2018). Edeltäjänsä tavoin uusi reilusti vääntävällä V6-moottorilla varustettu Amarok nappasi nyt myös tittelin. Autotoimittajat valitsivat Amarokin voittajaksi ensimmäisen kerran jo vuonna 2010. Tämänkertaisen valinnan perusteena oli V6-moottorin hyvä vääntö sekä avarat sisätilat mukavine penkkeineen. Amarok on yksinkertaisesti kelpo työhevonen.

”Olemme erittäin kiitollisia saamastamme IPUA 2018 -tittelistä, jonka kansainvälinen raati on meille myöntänyt. Uuden Amarokin kehityksessä olemme jälleen kuunnelleet asiakkaiden tarpeita. Autossa on nyt enemmän tehoa ja vääntöä sekä paremmat maasto-ominaisuudet.  Kyse ei ole pelkästään luksuksesta ja elämäntyylistä”, sanoi Volkswagen Hyötyajoneuvojen johtajistoon kuuluva tohtori Eckhard Scholz palkinnon myöntämistilaisuudessa Ranskan Lyonissa.

”Lupaan, että jatkamme parhaiden ratkaisujen tuottamista asiakkaillemme. Näin heidän arkirutiininsa helpottuvat”, korostaa Scholz.

Raati kiteytti VW Amarokin lauseella ”Kova työ vaatii kovat huvit”. Se on itse asiassa koko tämän pick-up-segmentin ydinasia. Amarok on rotunsa huippua edustava työhevonen.
”Selkeä muotoilu, hyvä ajotuntuma sekä viimeistely ovat osoitusta hyvästä ammattitaidosta”, perusteli raati päätöstään.  Segmentille tyypillinen suuri ohjaamo tarjoaa tilat viidelle hengelle. Myös sen moderni muotoilu ihastutti raatia. Huomiota saivat niin ikään kuljettajan ja kartanlukijan istuimet, jotka ovat ergoComfort-penkkejä. Ne on varustettu AGR-logolla (German Healthy Backs Society – Saksalainen selän terveyttä edistävä yhdistys). Niiden ohella raati mainitsi ainutlaatuisen kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston sekä kyvykkään V6-moottorin käytön tämän segmentin autossa.

V6-moottorilla varustettu Amarok vakuutti raadin niin maantie- kuin maasto-ominaisuuksillaan. ”Moottorin hienostuneisuus ja monimuotoisuus asettavat segmentille uudet standardit”, toteaa raati ja jatkaa, että suorituskyky ei ole haaste VW Amarok V6:lle. Sen laaja valikoima kolmelitraisia TDI-moottoreita tehohaarukkaan 120–190 kilowattia täyttää varmasti kaikkien käyttäjäryhmien teho- ja vääntömomenttitarpeet.  

Toisen sukupolven VW Amarok V6-moottorillaan on ollut hitti markkinoilla. Kuluvan vuoden lokakuun loppuun mennessä on Volkswagen Commercial Vehicles toimittanut asiakkailleen 65 200 autoa, kun vastaava luku oli viime vuonna 57 600. Kasvua siis 13,2 prosenttia.

Kansainvälinen vuoden pick-up (The International Pick-up Award, IPUA) valitaan joka toinen tai kolmas vuosi. Raadin muodostaa ryhmä ansioituneita toimittajia 25 maasta. Volkswagen Amarok voitti IPUA-tittelin myös vuonna 2010. Näin se on ensimmäinen pick-up, joka on vienyt pystin kahdesti.

      

Lue seuraavaksi