Uutiset

Autot

Altas astui uuteen tehtaaseen

Erityisesti Skandinaviassa, mutta myös muualla Euroopassa tuotteillaan vankan jalansijan saanut Altas on avannut uuden tehtaan Vilnassa Liettuassa. Vuonna 2002 perustettu bussivalmistaja päätyi investoimaan uuteen tehtaaseen kysynnän kasvusta johtuen.

”Olemme kasvaneet viime vuoteen verrattuna yli kaksinkertaiseksi eikä kasvulle näy rajaa. Tuotteillamme on Euroopassa erittäin hyvä ja luotettava maine, mikä tuo mukanaan hyvän kysynnän. Uskon, että kasvamme voimakkaasti myös jatkossa”, summaa toimitusjohtaja Edvardas Radzevičius.

Liettualainen Altas on yksi Baltian ja Euroopan suurimmista bussivalmistajista, joka hyödyntää rakentamisen lähtökohtana Mercedes-Benz Sprinteriä ja Volkswagen Crafteria. Uuteen tehtaaseen siirtyminen kasvattaa tuotannon kuukausikapasiteetin 30 autoon, kun aiemmin kapasiteetti riitti kahdeksan auton valmistamiseen. Radzevičiuksen mukaan tehdasinvestoinnin arvo on noin kolme miljoonaa euroa.

Vilnaan sijoittuvassa tehtaassa on kaksi liukuhihnatyyppistä kokoonpanolinjaa sekä erillinen maalaamo ja metallityöalue. Radzevičiuksen mukaan uuden tehtaan suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomioita tuotannon tehokkuuteen ja toimitusjohtajan mukaan tuotannon läpimenoajat ovat nyt aiempaa lyhyemmät.

Lue seuraavaksi