Uutiset

Autot

Ajosimulaattorissa ei tarvitse pelätä törmäystä

Lukiolainen Tiia Tjukanov pitää ajosimulaattoria hyvänä lisänä autokoulun opetuksessa. Kuva: CAP-Autokoulu.

Autokoulunkin pitää nykyaikaistua ja kehittää tuotteita, jotka parantavat oppimista ja liikenneturvallisuutta.

Virtuaaliympäristössä pyörivä autokoulun ajosimulaattori saattaa äkkiseltään kuulostaa pelkältä tietokonepeliltä. Se on kuitenkin modernin ajo-opetuksen tärkeä työkalu. Jos lentäjätkin opettelevat lentämään lentosimulaattoreilla, miksei autoa voisi oppia ajamaan ajosimulaattorissa?

Ajosimulaattori tekee ajamisen opettelusta turvallista ja tehokasta, kun koko ajoaika voidaan käyttää täysipainoiseen harjoitteluun. Toistokertojen määrä on käytännössä rajaton. Asiakkaan kannalta hyvä puoli on sekin, että virtuaaliopetuksen ansiosta ajokortin saa CAP-autokouluissa aiempaa edullisemmin.

– Suurin ero ajosimulaattorilla harjoittelussa verrattuna oikealla autolla ajamiseen on se, ettei simulaattorissa tule törmäyksen pelkoa. Ajamista voi opetella kaikessa rauhassa, eikä isokaan virhe aiheuta vaaraa, sanoo CAP-Autokoulun ajosimulaattoria testannut Tiia Tjukanov.

Hämeenlinnalainen lukiolainen aikoo suorittaa ajokortin joulukuussa. Ajokortille on käyttöä, sillä se mahdollistaa liikkumisen kouluun ja harrastuksiin oman aikataulun mukaan.

– Minulla ei ollut aiempaa ajokokemusta, mutta autokoulussa ajaminen onnistui tosi hyvin sen jälkeen, kun olin simulaattorissa opetellut, miten vaihteita käytetään. Tuntuma on tietysti erilainen, mutta simulaattori on erittäin hyvä lisä ajo-opetukseen, Tjukanov pohtii.

CAP-Autokoulu kannustaa ajo-oppilaita simulaattoriopetukseen onnistumistakuulla. KUVA: CAP-Autokoulu.

Suomen suurin autokouluketju CAP-Autokoulu kannustaa ajo-oppilaita simulaattoriopetukseen antamalla kahdenkymmenen prosentin alennuksen henkilöautokurssin perusvaiheen eli B-kortin normaalihinnasta. Kaupan päälle tulee vielä onnistumistakuu. Jos oppilas reputtaa ajokokeessa, hän saa takuun turvin hänelle määrätyt lisäajotunnit veloituksetta.

CAP-Autokoulu sai keväällä liikenteen turvallisuusvirastolta Trafilta luvan laajentaa virtuaalista ajo-opetusta. Nyt simulaattorilla voidaan opettaa puolet liikenneajon kokonaismäärästä henkilöautokortin perusvaiheessa. Perusvaiheen ja syventävän vaiheen rataopetuksen voi suorittaa kokonaan simulaattorilla virtuaalisessa liikenneympäristössä.

Ajat muuttuvat ja autokoulun on nykyaikaistuttava siinä samalla.

– Autokouluala on toiminut vuosikymmenet hyvin perinteisesti, mutta me päätimme jo CAP-Autokoulun perustamisvaiheessa vuonna 2009, että viemme alan nykypäivään ja kuluttajaa palvelevaksi.  Kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita, jotka parantavat sekä oppimiskokemusta että liikenneturvallisuutta, sanoo CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari.

Lue seuraavaksi