Uutiset

Autot

Ajomukavuuden erikoisosaaja

Suomen Vaunuosa Oy on vuonna 1983 perustettu matkailuajoneuvojen erikoiskorjaamo, jonka erikoisosaamista ovat myös yksilölliset jousitusratkaisut, ajoneuvoilmastointi sekä hydraulisten tukijalkojen erilaiset kokonaisuudet. Yrityksen taustalla on alan pitkän linjan ammattilainen Perttu Muuronen, jonka asiantuntemuksella pystytään asiakkaille rakentamaan toimivat ja kestävät ajoneuvojen erikoisratkaisut.

Suomen Vaunuosan valmistamassa matkailuautossa on huomiota kiinnitetty tavaratilan lämpimyyteen. Siisti ja tarkoin eristetty tavaratila soveltuu vaativiinkin kuljetuksiin.

Suomen Vaunuosa on nimensä mukaisesti tunnettu karavaanipuolen asiantuntijana, mutta räätälöityjen jousitusratkaisujen kautta yritys on monipuolistanut asiakaskuntaansa huomattavasti. Yritys maahantuo Drive-Riten, MAD:n sekä Goldschmittin laatutuotteita ja toimintaa tukee pitkään jatkunut yhteistyö Suomen Vaimenin Oy:n kanssa. Viime aikoina Suomen Vaunuosa on panostanut voimakkaasti valikoiman laajentamiseen ja sen seurauksena yrityksellä on nyt tarjota huippuluokan ilmajousitusratkaisut myös miltei kaikkiin pick up -automerkkeihin ja -malleihin.

Drive-Rite -jousitukset huoltotehtäviin

Irlantilainen Drive-Rite on ajoneuvopuolella erittäin arvostettu jousitusratkaisujen tuottaja, jonka valikoimassa on sopivia tuotteita miltei kaikkiin ajoneuvoluokkiin. ”Drive-Riten jousitukset soveltuvat erinomaisesti vaativiin tehtäviin, kuten esimerkiksi ajoneuvoihin, joissa kuorman määrä vaihtelee runsaasti. Monilla urakoitsijoilla kulkee lavalla vaihtelevia polttoainemääriä, minkä lisäksi esimerkiksi hiekoitus- ja auraustehtävissä käytettävissä avolava-autoissa painoerot ovat hyvin suuria, mikä asettaa jousitukselle suuria vaatimuksia”, kertoo Muuronen.

Drive-Rite-ilmajousitusjärjestelmä on älykkäästi suunniteltu ja se kestää myös maamme kovat olosuhteet. Järjestelmä soveltuu erinomaisesti esimerkiksi hiekoituksissa käytettäviin pick up -autoihin.

”Drive-Rite -jousituksessa on automaattinen tasokorkeuden säätö, jonka ansiosta ajaminen on helppoa ja turvallista myös vaativissa olosuhteissa. Monipuolisuudesta huolimatta itse järjestelmä on hyvin yksinkertainen, mikä tarkoittaa helppoa asennettavuutta sekä pitkäkestoisuutta myös Suomen vaativissa olosuhteissa”, Muuronen lisää. ”Taka-akseliin asennettu sähköanturi varmistaa oikean korkeuden ja kuljettaja voi keskittyä ajamiseen. Näin ajo-ominaisuudet säilyvät kaikissa kuormausmäärissä, mikä lisää työn tehokkuutta ja turvallisuutta”, Muuronen korostaa. Suomen Vaunuosan tekemien jousitusten määrä onkin ollut reilussa kasvussa ja tällä hetkellä vuosittaisten jousitusten määrä lasketaan jo sadoissa. Itse asennustyö on kohtuullisen helppotöinen ja sen voi suorittaa itse tai antaa Vaunuosan ammattilaisten hoidettavaksi.

Tukijalat vaativiin olosuhteisiin

Suomen Vaunuosan valikoimassa suosiotaan ovat viime aikoina kasvattaneet merkittävästi saksalaisen Goldschmittin hydrauliset tukijalat. Goldschmittin tukijalkojen laadusta kertoo niiden turvahyväksynnät, mikä tarkoittaa että niitä käytettäessä voi työskennellä myös ajoneuvon alapuolella. Pitkäaikaisen yhteistyön merkkinä Suomen Vaunuosalle on myönnetty Goldschmittin ”premiumpartneri”-luokitus, jonka ansiosta yritysten yhteistyö on nopeaa ja vuorovaikutus toimii sujuvasti. Goldschmittin valikoimasta löytyy sopiva tukijalkavaihtoehto esimerkiksi Fiat-, Mercedes-Benz-, Iveco- sekä MAN-matkailuautoihin ja tarvittaessa voidaan räätälöidä erikoisajoneuvoihin myös hyvin yksilöllisiä ratkaisuja.

Matkailuautojen muutostyöt

Perttu Muuronen on aikaansaava ja idearikas yrittäjä, jolla on aina jokin uusi projekti käynnissä. Viimeisimpänä hän on valmistanut Fiatin alustalle mielenkiintoisen muutostyön, jossa matkailuauton mukavuus yhdistyy lämpöeristettyyn tavaratilaan. ”Olemme eristäneet auton solumuovin avulla ja lisäksi tavaratila on kangasvuorattu. Myös muu varustetaso on korkea ja siihen kuuluvat esimerkiksi siniaaltoinvertteri, parivuode, moottoripyörän kiinnitysvarustus, jääkaappi, mikroaaltouuni, lisälämmitin sekä peruutuskamera”, kertoo Muuronen.

Perttu Muuronen tuntee matkailuautot pitkän kokemuksensa kautta. Ducaton alustalle rakennettu oma matkailuajoneuvoversio vastaa niin vapaa-ajan kuin työtehtävien vaatimuksiin.

Erikoistöiden monipuolisuudesta huolimatta Vaunuosalle tärkeää ovat edelleen matkailuajoneuvojen huolto- sekä korjaustyöt. Muuronen korostaa yrityksen palveluasennetta ja kertoo tarvittaessa myös joustovaraa löytyvän aukioloaikojen suhteen. ”Yksilölliset erikoistyöt ja perushuoltotoiminta kulkevat mainiosti rinta rinnan ja kumpikin osa-alue hyötyy selkeästi toistensa osaamisalueista”, tiivistää Muuronen Suomen Vaunuosan toimintafilosofian.

www.suomenvaunuosa.fi

Lue seuraavaksi