Uutiset

Autot

70 Citroën Jumpya lisää Postin jakeluun

Posti uusii kalustoaan entistä vähäpäästöisimmiksi. Osana tätä uudistusprosessia Posti Group hankki jakelukäyttöön 70 oikeanpuoleisella ohjauksella varustettua Citroën Jumpy-pakettiautoa. Kaikki autot on toimitettu jakelukäyttöön Postin toimipisteisiin ympäri Suomea.

Citroën Jumpy-pakettiautojen luovutustilaisuudessa kättelivät Mikko Koivunen Veholta (edessä vasemmalla) ja Käri Mäkynen Postilta. Heidän takanaan vasemmalta oikealle Sari Juuti (Veho), Matti Hannula (Posti), Juha Sinivuo (Posti) ja Miikael Hyvönen (Veho)

Citroën Jumpy- hankinta on jatkoa syksyllä 2013 postinjakeluun toimitetuille Citroën Berlingoille ja seuraavan vuoden lopulla toimitetulle ensimmäiselle Citroën Jumpyn 20 auton erälle. Jumpy on kooltaan ja kantavuudeltaan Berlingoa suurempi, joten sillä voidaan kuljettaa enemmän lähetyksiä yhdellä kerralla. Autot Posti Groupille toimitti maahantuoja Auto-Bon Oy yhdessä Veho Autotalojen kanssa. Jumpyt on varusteltu Hangossa toimivan Assistor Oy:n toimesta mm. paikannusjärjestelmällä ja postin keräilylaatikoiden turvallisen pakkaamisen ja kuljettamisen mahdollistavilla rakenteilla.

Automaattivaihteisto tuo mukavuutta ja lisää turvallisuutta

Postin uudet Citroën-jakeluautot on varustettu automaattivaihteistolla.

Postin hankkimat Citroën Jumpy-pakettiautot on varustettu 6-vaihteisella automaattivaihteistolla. Automaattivaihteiston etu tiivisrytmisessä jakelukäytössä liittyy suoraan ajomukavuuteen ja liikenneturvallisuuteen. Automaattivaihteistolla ajettaessa vaihteen vaihtaminen ei vie kuljettajan huomiota, vaan hän voi keskittyä täysin liikennetilanteen ja ympäristön havainnointiin. Autojen luovutukseen kuului myös kattava käyttäjien perehdytys, jossa keskityttiin myös oikeaan taloudelliseen ajotapaan automaattivaihteistolla varustetulla autolla, jolloin myös ajoaikaiset CO2-päästöt saadaan painettua mahdollisimman alas.

Lue seuraavaksi