Uutiset

Autot

65. IAA Nutzfahrzeuge on oven takana

Maailman suurimmaksi hyötyajoneuvoalan messutapahtumaksi kasvanut IAA Nutzfahrzeuge avaa porttinsa pian Hannoverissa Saksassa – nyt jo 65. kerran. Kahden vuoden välein järjestettävä alan suurkatselmus valottaa paitsi tavara- ja henkilöliikenteen nykytilaa, myös sen tulevaisuutta.

Järjestäjä kertoo messujen koon kasvaneen jälleen kahden vuoden takaisesta – nyt pinta-alaksi kerrotaan 265 000 neliömetriä. Tällä kertaa messukeskuksessa on paikalla 2066 näytteilleasettajaa 45 eri maasta. Julkisuuteen tihkuneiden tietojen valossa messuilla on esillä huomattava joukko kuljetusalan huomiseen vaikuttavia uutuuksia. Näytteilleasettajat kertovat messuilla nähtävän kaikkiaan 322 maailman ensi-iltaa.

Mielenkiintoisia uutuuksia on luvassa ainakin pakettiautopuolella, sillä messuilla nähtäneen uuden ilmeen saanut Fiat Doblò yhdessä Hyundain uuden pakettiauton kera. Linja-autosektorilla uutuuksista ovat kertoneet ainakin Volvo ja Solaris. Volvon osaston vetonaulana on uusi hybriditekniikkaan nojaava kaupunkiauto, Solaris taasen taluttaa kentälle täysin uuden Urbino-malliston.

Ammattiautot-lehden toimituksessa terotetaan nyt kyniä ja pakataan laukkuja loppuviikon messuamisen valossa. Paikan päältä on luvassa kuvia ja tunnelmia, joten pitäytykääpä kanavalla. Facebook-päivityksiäkin saattaa olla luvassa!

Lue seuraavaksi