Uutiset

Autot

4×4 Parts panostaa laatuun

Jarno Halme on käytännössä kasvanut maastoautojen parissa ja olikin luonnollista, että myös työura on suuntautunut autojen maailmaan. Halmeen 4 x 4 Parts on palvellut alan ammattilaisia sekä harrastajia jo vuosien ajan ja asiantuntemuksen kautta yrityksen myynti on miltei tuplaantunut vuosittain. Nyt Halme on jättänyt yrityksensä ruosteenestopalvelut taka-alalle ja lisäpanostusta on tehty sekä tuotevalikoiman laajuudessa että asiakaspalvelujen kattavuuteen.

Jarno Halme tietää hyvin, että maamme offroad- ja maastoautojen harrastajapiirit ovat loppujen lopuksi niin rajoitetut, että huonoon asiakaspalautteeseen ei ole käytännössä varaa. Tämä tarkoittaa vain laadukkaiden tuotteiden myymistä ja pitkälle viedyn yksityiskohtaisen opastuksen määrää. Näin asiakas voi olla varma, että saa juuri sopivimmat tuotteet omiin harrastuksiin ja ajotehtäviin. Viimeisimpinä uutuuksina 4 x 4 Partsin valikoimaan ovat liittyneet Mile Markerin kattava vinssivalikoima, Hi-Lift-maastotunkit sekä ajoneuvojen maastovarusteet, kuten kattoteltat.

Mile Marker vinssaa varmuudella

Jarno Halme tutustui Mile Marker -vinssivalikoimaan alan messuilla Pohjois-Amerikassa ja tuoteperheen laajuus ja laadukkuus vakuuttivat kriittisenkin tarkastelun jälkeen. ”Mile Markerin hydrauliset vinssit ovat kelpuutettuja esimerkiksi USA:n armeijan käyttöön, mikä on mielestäni aika toimiva referenssi. Merkin valikoima on todella laaja 1500 kilon vetovoimasta aina reilusti yli viiden tonnin vetokykyyn saakka”, kertoo Halme. ”Mile Markerit ovat suunnittelultaan hyvin nykyaikaisia ja esimerkiksi niiden virrankulutus on hyvin pientä eivätkä ne vaadi ajoneuvon akustolta tai latausjärjestelmältä paljon. Vaativalle asiakkaalle on tarjolla Mile Markerin lippulaivamalli Gator-vinssi, joka pulssiohjattu moottori vetää kaikilla rummun narukerroksilla täydellä teholla eikä vetovoima pienene kerrosten myötä”, korostaa Halme.

Runsaasti kysyttyjä uutuuksia

Jarno Halme kertoo, että tuotevalikoimaan vaikuttavat hyvin voimakkaasti asiakkailta saatu palaute sekä toivomusten määrä. ”Selvitän tarkkaan järkevimmät ratkaisut niin laadun kuin hinnan suhteen ja käytän yhteistyökumppaneina ainoastaan luotettaviksi osoittautuneita toimittajia, joilla on asiakaspalvelussa samat korkeat kriteerit kuin minulla. Äskettäin solmin sopimuksen italialaisen valtavan tukkuliikkeen kanssa ja tätä kautta esimerkiksi renkaiden, vanteiden ja muiden varusteiden valikoima kasvoi huomattavasti ja samalla myös toimitusnopeudet parantuivat entisestään”, lisää Halme.

Viime aikojen suosituimpia tuotteita ovat olleet maastorenkaat, levikekumit sekä maastotunkit. ”Amerikkalainen Hi-Lift-maastotunkki tarjoaa laatua sekä voimaa ja sitä voi tarvittaessa käyttää vaikka vetämiseen. Satunnaisemmalle käyttäjälle on tarjolla myös edullisempi Farm Jack -tunkki, jolla kyllä pärjää useimmissa tilanteissa”, kertoo Halme. Yllättävän kysyttyjä ovat viime aikoina olleet myös ajoneuvojen kattoteltat. ”Kattotelttoihin on maassamme suhtauduttu perinteisesti hieman epäilevästi, mutta nyt silmät ovat avautuneet niiden mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Kattoteltta on käyttövalmis noin viidessä minuutissa, minä aikana perinteisen teltan kanssa hikoileva ei ole saanut kuin ehkä varustepussin auki”, naurahtaa Halme.

Monipuolista asiakaspalvelua

Varustemyynnin lisäksi 4 x 4 Parts panostaa edelleen myös asennustehtäviin ja ajoneuvojen räätälöintiin. ”Meille ovat hyvin tärkeitä edelleen esimerkiksi pick-up-autojen GE3-varustelut, joilla saadaan sekä näyttävyyttä ulkonäköön että etenemiskykyä hankaliin olosuhteisiin. Tämän tyyppisiä korotuksia teemme vuodessa kymmeniä kappaleita lähinnä Hilux-, Ranger- ja Navara-malleihin. Tämän lisäksi suoritamme tilanteen mukaan asiakaskohtaisia räätälöintejä ja olemme esimerkiksi rakentaneet hirviporukalle hyvin käytännöllisen ajoneuvon järeällä vinssivarustuksella”, korostaa Halme.

Halme on kiinnittänyt myös varaston kattavuuteen huomiota ja varsinkin useimmiten tarvittavat huolto-osat löytyvät suoraan hyllystä. ”Asiakastyytyväisyys on alallemme elinehto ja kerromme asiakkaalle aina tarkoin tilanteen varusteen tai varaosan saatavuudesta. Luonnollisesti myös takuut ja palautusoikeudet tekevät hankinnoista turvallisia”, Halme lisää.

Halme on tunnettu Jeep-harrastaja ja toinen lähellä sydäntä hänelle oleva merkki on Land-Rover. ”Näiden merkkien palvelujen kattavuus ja asiantuntemus on yrityksessämme taatusti huippuluokkaa ja osia löytyy kardaaneista aina pienimpiin nippeleihin saakka. Ajoneuvojen erikoisosaamista täytyy välillä hakea hieman eksoottisimmista paikoista ja äskettäin Land-Rover-porukan kanssa tehty Kuolan niemimaan retki avasi silmiä merkin suorituskyvystä jälleen kummasti”, päättää Halme.

Lue seuraavaksi