Uutiset

Autot

110. Land Rover Defender 110 Safari Van

Ensimmäiset Safari Vanit valmistettiin 110 HCPU -pick upin pohjalta. Sittemmin aihiona on käytetty 110 Hard Top -mallia, joka muualla Euroopassa on pakettiauto ilman mitään muutoksia. Safari Van -muutokset sisältävät lasikuituisen kattokorotuksen sekä lattian muotoilun. Safari Vanit valmistaa Off Road Center, Lohjan LaatuAutojen huolto- ja varusteluyhtiö.

Viime vuotinen Defenderin uudistuminen ei korimittoihin tai rakenteeseen tehnyt muutoksia, jotka olisivat vaikuttaneet Safari Vanin valmistukseen. ”Jos jotakin pientä muutosta tuli, niin helpompaan suuntaan”, kertoo Off Road Centerissä Safari Vaneja rakentava Jari Vallittu.

110. Safari van liikkuu SV-110 -rekisteritunnuksin. Autossa on varsin tyypillinen Safari Vaniin tuleva varustelu. Perusauto on County pack -varustuksella, joka sisältää muun muassa kevytmetallivanteet, ABS:t, lustonrajoittimen sekä ilmastoinnin. Lisävarusteita on tämän lisäksi yli 13 000 euron arvosta. Autossa on muun muassa galvanoituja Safari-varusteita: kattoteline, tikkaat, helmasuojaputket ja takakulmapuskurit. ORC 1 -vinssipuskurissa on 4100 kg:n vetokykyinen vinssi ja perässä on vetokoukku 3500 kg:n vetomassalla. Ruosteenestokäsittely on tehty tähänkin autoon, kuten Lohjan LaatuAutoista myytäviin Defendereihin on tapana: autot ovat ”ikuisia”, joten 30 vuoden kuluttua ei ole hitsattavaa kovasti tiedossa.

Juha Kuusjärvi


Lue seuraavaksi