Uutiset

Kuljetuskalusto

Ledi Group Oy ja Keypoint Oy aloittavat yhteistyön

Hyvässä kasvuvauhdissa olevat keskisuomalaiset yritykset, Ledi Group Oy Muuramesta ja Keypoint Oy Jyväskylästä, ovat solmineet yhteistyösopimuksen syyskuun 2024 alussa.

”Keypointin uudet tuotteet ovat tuoneet meille uusia asiakkuuksia, jotka ovat yhteneväisiä Ledi Groupin kanssa. Yhdistämällä kahden yrityksen voimat, saamme synergiaetuja sekä myyntiin että asennustoimintoihin. Myös keskusteluissa esiin noussut yhteinen tuotekehitys mahdollistaa entisestään nopeutuvan kasvun”, kertoo toimitusjohtaja Oili Eronen Keypointilta.

Yritys on vahvan kasvun vaiheessa ja erityisesti uudet lasertekniikkaan perustuvat ratkaisut, joilla voidaan parantaa logistiikka-alueiden toimivuutta ovat olleet avaintekijä.

”Yhteistyön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme avaimet käteen -palvelun Ledi Groupin tehokkaan asennusosaston myötä. Samalla asiakkaamme hyötyvät Ledi Groupin monipuolisista valaistusratkaisuista, jotka lisäävät työskentelyalueiden turvallisuutta ja tehokkuutta entisestään”, Eronen jatkaa.

Kun molemmat yritykset hakevat kasvua ja yritysten arvomaailma on samanlainen, on strategisesti järkevää yhdistää voimat.

”Suomen markkinat ovat globaalissa mittakaavassa niin pienet, että yhteistyö on nykyään lähes elinehto kaltaisillemme PK-sektorin yrityksille”, toteaa Ledi Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sirkku Vahvaselkä-Vuorenpää.

”Yhdistämällä osaamisen, sopivat tuoteratkaisut ja palvelut kaikki voittavat ja asiakasyrityksemme pystyvät toimimaan tehokkaammin”, hän jatkaa.

Ledi Group onkin viime vuosien aikana tehnyt strategisia linjauksia toimintojen tehostamiseksi ja yhteistyö on luontainen jatkumo sille. Yrityksen toiminnassa on keskitytty vihreän siirtymän sähköasennuksiin sekä energiatehokkaisiin valaistusratkaisuihin.

Valolaboratorio

”Globaalisti pelkästään LED-ratkaisujen markkinat kasvavat vuosittain arviolta 10 prosenttia, joten kasvuodotuksille on pohjaa”, toteaa Vahvaselkä-Vuorenpää.

”Kehittämämme tutkaohjaukseen perustuvat ajo-opasteet tuovat suoraa säästöä yrityksille, sillä niiden avulla on esimerkiksi lastausalueella pystytty puolittamaan peruuttamiseen kulunut aika. Tehokkuuden kasvamisen myötä tämä tuo myös selvää säästöä mm. polttoainekuluissa. Lisäksi samoilla ohjausjärjestelmillä voidaan lisätä valaistusratkaisujen energiatehokkuutta entisestään, kun valot eivät syty jokaisesta pihalla kulkevasta jäniksestä”, naurahtaa Eronen.

”Asiakkaamme tulevat hyötymään kasvaneen tehokkuuden myötä ja voimme omalta pieneltä osaltamme lisätä yritysten energiatehokkuutta entisestään”, toteaa Vahvaselkä-Vuorenpää lopuksi.

Yhteistyö käynnistyy vauhdikkaasti, sillä yritykset esittelevät yhteisiä ratkaisujaan jo 11.-12.9.24 Tampereen logistiikkamessuilla. Lisäksi työn alla on jo yhdessä toteutettavia asiakasratkaisuja.




Lue seuraavaksi