Uutiset

Yleinen

CVC Capital Partners Fund VII ostaa STARK konsernin

CVC Capital Partners on allekirjoittanut sopimuksen Pohjois-Euroopan johtavan rakennustarvikeketjun, STARK konsernin ostosta. Konsernin suomalaisella tytäryhtiöllä, STARK Suomi Oy:llä on 26 rakennustarvikeliikettä ja noin 1 000 työntekijää.

STARK konserni on kasvanut nopeasti muutaman viime vuoden aikana menestyksekkäiden yrityskauppojen sekä orgaanisen kasvun ansiosta. Strategiansa mukaisesti STARK on keskittynyt palvelemaan rakentamisen ammattilaisia. Konserni on ollut huhtikuusta 2018 saakka pääomasijoittaja Lone Star Fundsin tytäryhtiön omistuksessa.

STARK konsernin pääkonttori sijaitsee Tanskassa. Sillä on 10 000 tavarantoimittajaa, joiden kanssa yhtiö palvelee noin 235 000 asiakasta yli 400 toimipaikasta Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan CVC:n kanssa matkaa, jonka jo aloitimme yhdessä Lone Starin kanssa. Yhteistyömme Lone Starin kanssa on ollut erinomaista ja he ovat olleet merkittävässä roolissa mahdollistamassa viime vuosien vahvan kehityksen”, sanoo Søren P. Olesen, STARK konsernin toimitusjohtaja.

”Näemme edelleen laajentumismahdollisuuksia, niin kasvamalla orgaanisesti kuin tekemällä lisäarvoa luovia yrityskauppoja niillä markkinoilla, joilla toimimme. Tunnemme CVC:n erittäin hyvin ja uskomme hyötyvämme heidän alan asiantuntemuksestaan ja strategisista näkemyksistään. En voisi kuvitella parempaa omistajaa STARK konsernille.”

”Tuleva omistaja, CVC, tuntee meidät ja toimialamme erittäin hyvin. Heidän omistuksessaan on hyvä lähteä jatkamaan strategiamme toteutusta, joka on jo osoittanut vahvuutensa viime vuosina. Keskitymme jatkossakin palvelemaan erityisesti ammattimaisesti rakentavia ja remontoivia asiakkaitamme”, sanoo Harri Päiväniemi, STARK Suomen toimitusjohtaja.

Christoffer Sjøqvist, CVC:n johtaja lisää: ”Olemme seuranneet STARK Groupia tarkasti useita vuosia. Olemme olleet erittäin vaikuttuneita yhtiön liiketoiminnan kehityksestä ja ihmisistä toiminnan takana. Odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Søren P. Olesenin ja hänen tiiminsä kanssa, ja vahvistamaan yhtiön kasvua entisestään.”

Kaupan voimaantulo edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja viranomaishyväksyntöjä, ja se odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä. Kauppahintaa tai muita kaupan ehtoja ei julkisteta.