Uutiset

Uutiset

DS Smith avaa uuden pakkaustehtaan Pirkkalaan

DS Smith, yksi Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, vahvistaa tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla avaamalla uuden tehtaan ja palkkaa siihen uutta henkilökuntaa. Uusi Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.

Aaltopahvipakkauksia valmistava DS Smith siirtää Turun tehtaan tuotantonsa Pirkkalaan osoitteeseen Kurikantie 202B. Uusi tuotantoyksikkö otetaan käyttöön maaliskuussa 2023 ja tilat DS Smithille vuokraa kohteen rakennuttajana ja omistajana toimiva Logicenters.

DS Smith on Euroopan johtava kierrätettävien pakkausten toimittaja ja nyt avattava Pirkkalan tuotantoyksikkö on lisäys sen toimintaan Pirkanmaalla, jossa se valmistaa kiertotalouden mukaisia pakkauksia erityisesti Suomen pakkaavalle teollisuudelle, vähittäiskaupalle ja verkkokaupalle sekä Tampereen Lielahdessa että Akaan Viialassa.

Pirkkalaan avattava yksikkö keskittyy alkuvaiheessa palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita valmistamalla heille heidän tarpeeseensa soveltuvia pahvisia pakkauslaatikoita. Pahvipakkausten lisäksi valikoimaan kuuluu pakkaustarvikkeet sekä pakkauskoneet, mikä varmistaa sen, että asiakkaat saavat kaikki pakkaamiseen tarvittavat asiat yhdestä paikasta.

Tuotantotilojen lisäksi kiinteistöön tulee toimistotilat sekä asiakastapaamisiin tarkoitetut tilat.

Alkuvaiheessa Pirkkalan tuotanto työllistää noin 10 henkilöä. Tilat mahdollistavat toiminnan vakiintumisen myötä henkilömäärän kasvattamisen.

”Kartoitimme runsaasti vaihtoehtoja, kun saimme tiedon, että joudumme luopumaan Turun tehtaastamme vuokranantajan tarpeiden vuoksi. Uusi moderni ja kestävän kehityksen huomioiva kiinteistö hyvien kulkuyhteyksien äärellä vastaa tarpeisiimme. Pirkanmaan vetovoiman ja laajan koulutustarjonnan myötä uskomme, että onnistumme rekrytoimaan kiertotalouden mukaisten pakkausten valmistamisesta kiinnostuneita ja osaavia henkilöitä tehtaaseemme.

Pirkkalan tuotantomme on suunniteltu ketteräksi toimijaksi palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita, siinä missä Tampereen tehtaamme palvelee yhä jatkossakin isompia asiakkaitamme. Pirkkalan ja Tampereen tuotannot yhdistettynä muiden tehtaidemme tarjontaan merkitsee, että voimme toimittaa juuri sellaisia pahvipakkauksia asiakkaillemme, joita he tarvitsevat.” – Ari Viinikkala, toimitusjohtaja, DS Smith, Suomi

”Me Logicentersissä olemme erittäin iloisia saadessamme olla mukana kehittämässä DS Smithille uutta kiinteistöä kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaisesti. Kiinteistö on mukautettu huomioimaan tuotannon sekä logistiikan tulevaisuuden tarpeet ja tämän projekti on toteutettu vahvalla yhteistyöllä. Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni, ja toivottaa uuden vuokraisemme tervetulleeksi, odottaen pitkäaikaista yhteistyötä DS Smithin kanssa” – Jarkko Äikää, Commerical Manager, Logicenters

Pirkanmaalla sijaitsevien tehtaiden lisäksi tuotannollinen toiminta jatkuu DS Smithin tehtaissa Iissä, Kuopiossa ja Nummelassa.

Rekrytointi Pirkkalan tehtaan osalta käynnistyy välittömästi.

DS Smith työllistää Suomessa noin 330 henkilöä, joista Pirkanmaan osuus Pirkkalan tehtaan myötä on noin 220.