Uutiset

Työkoneet

Uusi Michelin BibLoad Hard Surface

Michelin BibLoad Hard Surface

Michelin tuo markkinoille uuden, kompakteille kuormaajille tarkoitetun renkaan, jonka kulutuspinnan erikoinen, timantinmuotoinen kuvio on patentoitu. Rengassarjan mallinimike on Michelin BibLoad Hard Surface, ja siinä on kymmenen eri rengaskokoa.

Kuten englanninkielinen nimi vihjaa, Michelin BibLoad Hard Surface on tarkoitettu raskasta kuormaa käsitteleviin työkoneisiin, joita käytetään kovilla asfaltti- tai betonipintaisilla työmailla kaikissa sääolosuhteissa, myös talvella.

Renkaan kulutuspinnan keskiosa muodostuu särmikkäistä, timantinmuotoisista kuviopaloista, jotka antavat hyvän pidon joka suunnassa. Tämän patentoidun kuvion lisäksi kulutuspinnan muotoilu tuo renkaalle joukon lisäarvoa antavia ominaisuuksia.

Pintakuvio on siten suunniteltu, että rengas etenee pyöriessään tavallaan askel askelelta; tämä tarkoittaa, että kulutuspinnan reunaosien kuviopalat ja keskiosan timantinmuotoiset kuviot muodostavat yhtenäisen linjan, minkä ansiosta kulutuspinta saa jatkuvan, tasaisen otteen ajoalustasta. Tämä muotoilu on parannus myös käyttömukavuuden kannalta.

Timantinmuotoisten kuviopalojen kuusi tahoa särmineen tekevät kuviosta 12-suuntaisen, jolloin se käytännössä kattaa 360 astetta. Siksi renkaan kuvio toimii erittäin vakaasti ja tehokkaasti liikkuipa kuormaaja mihin suuntaan tahansa. Michelin BibLoad Hard Surface -renkaan patentoitu kuvio on sananmukaisesti monisuuntainen eli multidirektionaalinen.

Myös renkaan olkapääalueen kuvion muotoilu on poikkeuksellinen. Kuviopalat pienenevät kulutuspinnan olkapäitä kohden, jolloin niiden väliin jäävät urat ovat väljempiä ja kuvio puhdistuu tehokkaammin siihen tarttuvasta maa-aineksesta. Muotoilu parantaa myös sivuttaispitoa sileillä ja liukkailla pinnoilla.

Patentoitu pintakuvio parantaa myös koneen työskentelymukavuutta; kuvion jäykkyys vähentää merkittävästi tärinää. Renkaan yhden pyörähdyksen aikana maakosketukseen tulee 24 kuviopalaa kulutuspinnan sivuilla ja 48 sen keskiosassa, siis yhteensä 96 kuviopalaa. Maakosketus tapahtuu kuitenkin pinnan muotoilun ansiosta ”askel askelelta”, jolloin yhtä aikaa maakosketuksessa on vähemmän kuviopaloja. Tämän vuoksi kuvio ei hakkaa ajopintaa, mikä minimoi tärinän ja rengasmelun varsinkin nopeammassa ajossa.

Michelin Bibload Hard Surface -renkaan sivuja suojaa viiltovaurioilta erityinen vahvikevyö. Viiltovauriot ovat työmailla yleisin renkaan käyttöikää lyhentävä vauriotyyppi. Lisäksi renkaan sivussa, olkapääalueen yläpuolella on kiviä pois ohjaava reunavalli eli deflektori. Sen tehtävänä on karkeilla alustoilla työskennellessä estää kiviä joutumasta vanteen ja renkaan kantaosan väliin.

Käyttöikään vaikuttaa erityisesti kaksi asiaa: ensinnäkin kulutuspinnan negatiivisen pinnan vähäisyys, vain 56 prosenttia edeltävän rengasmallin 71 prosenttiin nähden, mikä tarkoittaa, että maakosketuksessa on runsaasti enemmän kumia. Toiseksi keskiosan timantinmuotoisia ja olkapääalueen kuviopaloja yhdistävät vaakasuorat kumisillat kuvion pohjassa jäykistävät kuviota sivusuunnassa. Siten ne suojaavat rengasta kuorman liikkumisen aiheuttamalta kulumiselta.

Lue seuraavaksi