Uutiset

Työkoneet

Tuhannes Movax Hämeenlinnasta

Tuhannes Hämeenlinnassa valmistettu Movax luovutettiin lokakuussa yhdelle maailman suurimmista Movax-käyttäjistä, Maanrakennusliike Arno Ruusunlehti Oy:lle. Uusi Movax SG – 60 v asennettiin Volvo EC250EL kaivukoneeseen, jota käyttää Pekka Putaansuu (kuvassa vas.). Luovutustilaisuudessa oli hänen lisäkseen Antti Ruusunlehti, Mikko Lindeman (Movax Oy:n tekninen johtaja), Heini Ruusunlehti ja Matti Mustonen (Movax Oy:n toimitusjohtaja). Antti ja Heini Ruusunlehti edustavat Maanrakennus A. Ruusunlehti Oy:n nuorta sukupolvea.

Ruusunlehti Oy on yksi Suomen suurimpia pontitusyrityksiä ja Movax käyttäjä jo 1990-luvun puolivälistä saakka. Ruusunlehti Oy on ollut myös vahvasti mukana kehittämässä Movax-tuotteita kattavan kokemuksensa nojalla. ”Movaxit ovat olleet keskeinen osa yhtiön korkeaan osaamiseen ja ammattitaitoon perustuvaa liiketoimintatapaa”, toteaa toimitusjohtaja Arno Ruusunlehti (vas.).

”Ilman hyviä asiakkaitamme ja heiltä saamaamme vahvaa kokemusperäistä tietoa emme olisi tuotekehityksessä näin pitkällä. Pontiniskentä on erittäin vaativa laji sekä tekijälle että laitteille. Pyrimme jatkuvasti parempaan ja hyödynnämme laitteidemme kehittämisessä käyttökokemuksia, joita saamme asiakkailtamme lähes päivittäin. Pitkäaikainen yhteistyömme Ruusunlehti Oy:n kanssa on tästä hyvä esimerkki. Toiminnan luotettavuudesta kasvaa luottamus, jonka pohjalle on hyvä rakentaa pitkäaikainen yhteistyö”, kertoo Movax Oy:n toimitusjohtaja Matti Mustonen (oik.).

Markkinoille tuotujen uuden sukupolven Movax SG -tuotteiden kysyntä on yllättänyt. Samalla Movax konseptin suosio maailmalla kasvaa jatkuvasti. 30.6.2015 päättyneellä tilikaudella Movax Oy teki kaikkien aikojen parhaan tuloksensa sekä volyymissä että taloudellisilla tunnusluvuilla mitaten. Liikevaihdon kasvu oli 5,1 %. Tämä siitäkin huolimatta, että Venäjän vienti laski edellisvuodesta n. 50 %. Suomen osuus koko liikevaihdosta oli n. 6–7 %. Laitteita toimitettiin kaikkiaan 97 kpl.

Pontituksen ja paalutuksen tarve erityisesti rajatussa tilassa ja ahtaissa paikoissa kaupunkialueilla (turvallisuussyistä) lisääntyy kaikkialla. Siksi tehokas Movax on yhä suositumpi vaihtoehto. ”Vaikka juuri nyt maailmalla on turbulenssia, uskomme että 1–2 vuoden kuluttua kasvumme jatkuu vahvana; markkinat kääntyvät pikkuhiljaa nousuun ja uudet tuotteemme vahvistavat tätä kehitystä”, toteaa toimitusjohtaja Matti Mustonen.

Movax vahvistaa myös paalutusvasaravalikoimaansa tuomalla markkinoille täysin uuden kaivukoneeseen asennettavan pudotusjärkäleen. Vasara sopii mm. paalujen niin sanottujen loppulyöntien suorittamiseen. Vasarasta tulee markkinoille kaksi perusversiota: DH-20, joka on tarkoitettu esimerkiksi pontitukseen (vasara mahtuu ulkomittojensa puolesta myös normaaliponttien väliin) sekä DH-30, joka on tarkoitettu putkipaalujen iskemiseen sekä paalutustyöhön.

Lue seuraavaksi