Uutiset

Työkoneet

TTK Oy Turun Työkone tarjoaa nyt purkulaitteita vuokralle

Kimmo Suomisen aiemmin yksin omistaman TTK Oy:n omistajasuhteisiin tuli muutoksia viime syksynä, kun Kopadi Oy tuli omistajaksi 60 prosentin osuudella. Suominen omistaa vuonna 1995 perustetusta yrityksestä edelleen 20 ja lämmityskalustoa vuokraava Heatrent Oy loput 20 prosenttia. Ammattitaitoisen laite- ja konehuollon lisäksi myös kauppaa tehdään. Myynnissä on nyt Kopadin koko laaja arsenaali. Epirocin ja Atlas Copcon lisälaitteet hyllystä myös löytyvät. Uutena toimintana on aloitettu purkulaitteiden vuokraus.

TTK Oy on aloittanut Kopadi-omistuksen myötä erilaisten purkulaitteiden vuokraustoiminnan. Brokk-purkurobotit tunnetaan työmailla hyvin ja ne kuuluvatkin vuokrattavaan kalustoon.

”Meillä oli tarkoitus lanseerata tätä konseptimuutosta laajemmin Villi Länsi -konepäivillä, mutta korona sotki suunnitelmat siltä osin. Myymälätiloista löytyy runsaasti Kopadi-pohjaista kalustoa. Timanttipuoli on erikoisvahvaa Kopadin osaamista ja meilläkin on hyllyissä runsaasti laadukkaita timanttilaikkoja ja -sahoja sekä poraputkia”, aloittaa toimitusjohtaja Kimmo Suominen.

Turun Kärsämäessä sijaitsevassa hallissa tehdään monipuolisesti huoltoja ja korjauksia. Atlas Copcon murskauskauhan runko on korjattu ja vahvistettu sekä moottorien laakerit on vaihdettu. Takana näkyy vähän harvemmin hallilla käyvää kalustoa. Asfalttikallion levittimestä suuri henki oli poistunut ja sitä loihdittiin nyt takaisin.

TTK tunnetaan Länsi-Suomen urakoitsijoiden keskuudessa hyvin esimerkiksi Kramerin ja Yanmarin sopimushuolloista sekä asiantuntevasta iskuvasaraosaamisestaan. Myös kaikkia muita hydraulisia Epiroc-lisälaitteita otetaan kunnostettaviksi ja korjattavaksi. Hallissa oli vierailuhetkellä peruskunnostuksessa iso Atlas Copcon murskauskauha.

”Kittilän kultakaivokselta saakka on tänne lähetetty vasaroita huoltoon”, kumoaa Suominen pelkän paikallisen toimimisen leimaa. TTK:n neljä asentajaa tuntevat hyvin myös Atlas Copcon siirrettävät voimayksiköt, kuten generaattorit ja kompressorit.

Timanttipuoli on erikoisvahvaa Kopadin osaamista.

”Palkkasimme juuri yhden sähköön erikoistuneen asentajan lisää. Timanttiporissa, generaattoreissa ja varavoimakoneissa on paljon sähköpuolen osaamista vaativaa tekniikkaa.”

TTK aikoo panostaa tulevaisuudessa vahvasti erikoispurkulaitteiden vuokraukseen.

”Tällä hetkellä ulkona on esimerkiksi kolme Brokk-purkurobottia. Kaikki työmailla Helsingin seudulla. Haastavaa se toki on, sillä työmaaolosuhteet ovat kuluttavia. Purkulaitteiden vuokraajia ei tästä syystä paljon olekaan tarjolla,” pohtii Suominen.

Eivätkä huoltoedustukset tähän lopu. TTK Oy on aloittanut myös Machineryn kumppanina Cummins- ja Kubota-moottorien myynnin, huollon ja varaosatoiminnot Varsinais-Suomen alueella.Lue seuraavaksi