Uutiset

Työkoneet

Tamtronilla Varmenna vaakasi -viikot

Läänin Kuljetus Oy:llä on useita kymmeniä pyöräkuormaajia, joissa käytetään kaupalliseen punnitukseen soveltuvia vaakoja. Kunkin vaa’an varmennuksesta tulee huolehtia lakisääteisesti joka kolmas vuosi. Läänin Kuljetuksella varmennuksista ja niiden oikea-aikaisuudesta vastaa tuotantopäällikkö Mikko Koskinen.

”Hyväksi todetun tavan mukaan soittelen aina alkuvuodesta Tamtronin Harri Oittiselle, ja lähetän hänelle listan kuluvan vuoden aikana varmennettavista pyöräkuormaajavaaoista ja niiden sijainnista”, kertoo Koskinen.

Koskisen tämän vuoden listassa on varmennettavia vaakoja kaikkiaan kymmenkunta ja ne sijaitsevat Lounais-Suomen alueella. Tamtronin Oittisen tehtäväksi jää Koskisen tarvitsemille vakauksille tehokkain mahdollinen toimitusjärjestys. Suomi on iso maa, minkä vuoksi suuri osa kustannuksista syntyy matkakustannuksista. Suunnitelmallisuuden ansiosta työpäivät saadaan täyteen ja reitityksestä tehokas, jolloin kustannussäästö on huomattava.

”Harrin kanssa yhdessä vahvistetaan tarkat päivämäärät ja kellonajat kunkin koneen vakaukselle. Harrilta tulee aina koko paketti valmiina: huoltohenkilö, kalusto sekä vakaaja oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan”, kiittelee Koskinen.

Läänin Kuljetuksen ja Tamtronin yhteistyö on sujunut mutkattomasti jo vuosien ajan, eikä hyväksi havaitusta käytännöstä olla aikeissa luopua tulevaisuudessakaan. ”Muistan aikoinaan kysyneeni Harrilta, että eivätkö muutkin asiakkaanne suunnittele varmennuksensa paketteina näin tehokkaasti samoille reiteille? Ilmeestä päättelin Harrin toivovan, että meidän tavalla toimivia asiakkaita olisi enemmänkin”, hymyilee Koskinen.

Varmenna vaakasi -viikot syntyivät asiakkaiden tarpeesta

Käydystä keskustelusta on aikaa pari vuotta. Koskisen sanat jäivät pyörimään Oittisen mieleen ja pian aloitettiinkin Varmenna vaakasi -kampanjaviikot, joiden aikana Tamtron varmentaa asiakkaidensa pyöräkuormaajavaakoja usean viikon ajan etukäteen määritellyillä alueilla.

Ennen Varmenna vaakasi -viikkojen alkua asiakkaille ilmoitetaan ne viikot, joiden aikana vaakoja kullakin alueella varmennetaan. Tietyn alueen vakaukset hoidetaan saman viikon aikana kustannustehokkaaseen kampanjahintaan, jolloin kaikki osapuolet voittavat. Mukaan voivat ilmoittautua yhtälailla yhden vaa’an kuin kymmenenkin varmennusta tarvitsevat yritykset.

Tamtronin Varmenna vaakasi -viikot ovat osoittautuneet erittäin suosituksi ja kevään Varmenna vaakasi -viikot täyttyvät nopeasti. ”Kaikkien Varmenna vaakasi -kampanjaviikoille ilmoittautuvien yritysten vakaukset hoidetaan kampanjahinnoilla, kunhan ilmoittautuminen on tehty 14 vuorokautta ennen kampanjan päättymistä – vaikka itse vakausta ei suosion vuoksi pystyttäisi kampanjaviikoilla 10–13 tekemään”, lupaa Tamtronin Harri Oittinen.

Kevään kampanja-alueeksi on valittu tietoisesti keliolosuhteiden takia Etelä-Suomi, mutta Oittinen vakuuttaa, että syksyllä on odotettavissa koko Suomen kattava kierros. ”Meistä on tärkeää ja mukavaa mennä asiakkaiden luokse ja palvella heitä siellä missä he ovat”, summaa Oittinen.

Mikä on varmennus?

Suomen lain mukaan mittauslaitteet, joita käytetään kaupallisessa käytössä hinnan tai muun taloudellisen edun määrittämisessä, on varmennettava. Varmennuksessa tarkastetaan vaa’an mittatarkkuus virallista kaupankäyntiä varten.

Pyöräkuormaajavaaka, jonka punnitustulosta käytetään ostoon, myyntiin tai kuljettajan palkanmaksun määrittämiseen on varmennettava kolmen vuoden välein. Varmennuksia valvova viranomainen on Tukes.

Aikaisemmin varmentamismenettelyjä kutsuttiin termillä vakaus. Joskus varmennuksesta käytetään myös epävirallisia termejä kuten kalibrointi, taaraus tai kruunaus.

Lue lisää Varmenna vaakasi -kampanjasta osoitteessa www.tamtrongroup.com.

Lue seuraavaksi