Uutiset

Työkoneet

Steinexpo 2017: Casen järein

Casen D-sarjan kaivukoneperhe täydentyy nyt myös yläpäähän. CASE Construction Equipment ei Steinexpossa osallistunut työnäytöksiin, vaan uusi Case CX750D seisoi osastolla paikoillaan. Kyseessä on vanhat CX700B ja CX800B -mallit korvaava uutuus, jonka työpaino on noin 71,4-72 tonnia puomivaihtoehdoista riippuen. Työpainoon on laskettu mukaan 2,9 kuutiometrin tilavuuksinen kauha sekä 650 millimetrin levyiset telalaput. Case CX750D:n kuusisylinterinen Isuzu-dieselmoottori on luonnollisesti Stage IV -yhteensopiva. Tehoja tästä SCR- ja DOC-järjestelmillä pakokaasuja puhdistavasta moottorista saadaan irti 382 kilowattia.

Puomivaihtoehtoja on kaksi. Perusversio (7 700 mm + 3 550 mm) voidaan vaihtaa niin sanottuun massakaivuuseen tarkoitettuun vaihtoehtoon (ME). Suuremmat murto- ja kaivuvoimat aikaan saadaan lyhyempien kaivupuomin (6 580 mm) ja kauhanvarren (3 020 mm) ansiosta. Casen “älykkääksi” kastama hydraulijärjestelmä ruokkii kaivuliikkeitä ja voimansiirtoa 2×472 litran minuuttituotoilla. Ylävaunun kierrokset ovat maksimissaan 6,7 minuutissa. Kaksiportainen voimansiirto antaa kolmen ja 4,3 kilometrin tuntinopeudet.

Hydrauliikassa on myös niin sanottu Power Boost -toiminto, jolla saadaan hetkellisesti lisätehoa silloin, kun vastus on kovaa. Kaivualueita on kuljettajalla valittavana kolme: “Automatic, Heavy ja Speed Priority”.

Casen osastolta kerrotaan, että alavaunu on kauttaaltaan entistä suuremmasta ainevahvuudesta tehty. Sekä kauhan että puomin sylinterit ovat nekin astetta aiempaa järeämmät.  Huoltotasoja koneen päällä on levennetty ja turvakaiteita on parannettu. Suodattimet on keskitetty pumppuosastoon. Tuulettimen siivet pyöritetään hydraulisesti ja niitä voidaan käyttää tietenkin molempiin suuntiin. Ohjaamo on tuttu jo muista D-sarjan kaivukoneista. Vakiovarusteissa on taka- ja sivukamerat. Lisävarusteena saa kolmen kameran järjestelmän, joka tarjoaa näyttöön lintuperspektiivikuvan. Polttoaineen kulutus voidaan nyt lukea suoraan näyttöruudulta.

Case-maarakennuskoneita Suomessa edustaa Konevuokraamo Rentti.

Lue seuraavaksi