Uutiset

Työkoneet

Sisu Auto toimittaa 91 puutavara-autoyhdistelmää Venäjälle

Venäjän suurin kansainvälinen metsäteollisuusyhtiö ILIM Group ja Sisu Auto ovat sopineet kaikkiaan 91:n SISU C500 6×4 puutavara-auton ja perävaunun toimittamisesta Ust-Ilimskissä Irkutskin alueella toimivan paperi- ja sellutehtaan raakapuun kuljetuksiin.

Kauppa on suurimpia yksittäisiä ulkomaisten puutavara-autoyhdistelmien toimituksia Venäjälle. Autot valmistetaan Sisu Auton Karjaan tehtaalla ja toimitetaan tilaajalle tämän vuoden aikana.

– Kauppa on Sisu Auton suurin vientitoimitus Venäjälle ja johdonmukainen tulos strategiamme mukaisesta panostuksesta Venäjän vientiin, sanoo Sisu Auton
toimitusjohtaja Olof Elenius.

ILIM Group on metsävaroiltaan Euroopan suurin metsäteollisuusyritys ja kolmanneksi suurin sellun valmistaja. Sisun valinta yrityksen kuljetuskalustoksi on Eleniuksen mukaan osoitus asiakkaan luottamuksesta siihen, että alustarakenteeltaan vahva suomalainen SISU on suunniteltu toimimaan poikkeuksellisen vaativissa olosuhteissa.

– Nyt solmittu kauppaa tulee toimimaan tärkeänä referenssinä myös muita Venäjän vientitoimituksia ajatellen, Elenius sanoo.

ILIM Groupin tilaamat autot ovat SISU C500 Timber mallisarjaa. Niissä on 13 litran Caterpillar C-13 Euro 3 moottori ja 18-portainen synkronoimaton Fuller vaihteisto. Autot ja parävaunut toimitetaan heti ajoon valmiina yhdistelminä.

Kauppaan sisältyy myös laaja koulutus-, huolto- ja varaosasopimus, jonka puitteissa Sisu Auto tulee vastaamaan yhteistyössä Pietarissa toimivan SISU jälleenmyyjän OOO Lestroin kanssa autojen huollosta Ust-Ilimskissä.

ILIM Groupille toimitettavat autot ovat jatkoa Sisu Auton pari vuotta sitten käynnistyneille Venäjän vientitoimituksille. Viimeisen vuoden aikana Venäjälle on toimitettu kaikkiaan noin 100 puutavara-autoa, joista noin puolet on mennyt Kontupohjan paperitehtaalle Karjalan tasavaltaan.

Lue seuraavaksi