Uutiset

Työkoneet

Sennebogen 723 uuteen sukupolveen

Sennebogen 723

Sennebogen tuo markkinoille 723-mallin uusimman sukupolven, joka tarjoaa kompaktit mitat, hienostuneen konekonseptin ja lukuisia varustevaihtoehtoja. Tämä ketterä puutavarankäsittelykone on räätälöity ratkaisu erityisesti pienille sahoille ja puutavarayhtiöille puutavaran tehokasta käsittelyä varten.

Saksalaiset Sennebogen-koneet ovat jo vuosikymmenten ajan todistaneet arvonsa vaativassa käytännön työssä. Nykyisen E-sarjan 723-mallin uusimman version myötä Sennebogen esittelee omamassaltaan 27 tonnin koneen, joka tarjoaa erityisen kompaktit mitat ja maksimivakauden vaativassa puutavaran käsittelyssä. Stage IV -päästönormit täyttävällä dieselmoottorilla varustettu, uudelleen suunniteltu vankkarakenteinen alavaunu ja erityisen pienet kulutusarvot tekevät vaikutuksen tässä uudessa materiaalinkäsittelykoneessa.

Ketteränä puutavarankäsittelykoneena Sennebogen 723 on kotonaan erityisesti sahoilla ja tukkien lajittelualueilla. Voimanlähteenä on vahva 119 kW dieselmoottori. Kaksiportainen ajovaihteisto ja nelipyöräveto sekä 11 metrin ulottuvuus antavat hyvät mahdollisuudet puutavaran käsittelyprosessien optimointiin myös pienemmissä yrityksissä. Sennebogen 735:n menestyksekkään lanseerauksen jälkeen vuonna 2014, tämän konetyypin toinen sukupolvi tulee saataville maailmanlaajuisen Sennebogen-jälleenmyyjäverkoston kautta syksyllä 2015.

Kompaktit mitat: ketterä ja turvallinen ahtaissakin paikoissa

Koneen turvallisuusominaisuuksiin kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelu- ja kehitystyön aikana. Uudelleen suunnitellut kulkutikkaat yhdessä koko ylävaunun kiertävän kaiteen ja reilunkokoisten askelmien kanssa takaavat parhaan työturvallisuuden. Koko ohjaamon kattava massiivinen suojaristikko on vakiovarusteena ja sitä voidaan täydentää panssarilasilla. Voimansiirron laaja suojaus alavaunussa on saatavana lisävarusteena.

Kompaktien mittojen (leveys 3,00 m ja takapään kääntösäde 2,52 m) ansiosta koneella on turvallista ajaa kapeissakin paikoissa. Tukkeja voidaan siirtää käytännöllisesti noin 10 metrin korkeuteen. Portaattomasti 360 astetta pyörivän alavaunun ansiosta koneella voidaan ajaa aina eteenpäin, jolloin vältytään mutkikkailta ajoliikkeiltä. Tämä helpottaa merkittävästi myös ajoneuvojen kuorman purkamista.

Uusi Sennebogen 723 on optimaalisesti varustettu vaativaan maastoon, viettäviin paikkoihin ja vaikeille alustoille. Kaksiportainen ajovaihteisto mahdollistaa koneen huippunopeudeksi 20 km/h. Leveiden paripyörien ja tukilevyn ansiota kone on vakaa kaikissa asennoissa.

Ergonominen työympäristö ja optimaalinen näkyvyys ohjaamosta

Käytännössä hyväksi havaittu, tilava ja mukava Maxcab-ohjaamo on ensi kertaa käytössä tässä koneluokassa. Puomin varassa metrin nouseva ohjaamo tarjoaa kuljettajalle ihanteellisen näkyvyyden laitteisiin ja työskentelyalueelle. Laaja valo- ja ympäristökamerapaketti tarjoaa käyttäjälle lisätukea työskentelyyn. Varustelu, kuten vakiovarusteena oleva normaaliajosuunnan vaihto ja intuitiivinen Sencon-ohjausjärjestelmä, mahdollistaa kuljettajalle rasittamattoman ja mukavan työskentelyn. Harkittu huoltokonsepti tarjoaa optimaalisen pääsyn komponentteihin ja helpottaa päivittäisten huoltotöiden suorittamista.

Sennebogen-koneet Suomessa myy Konekesko Oy.

Lue seuraavaksi