Uutiset

Työkoneet

Sandvik QA450 sai luottamuslauseen Salmiselta

Molemmat Salmisen seulat ovat neljään jakavia ja niillä tehdään kolmea tuotetta. ”Tavallisimmin teemme 0-8 betonihiekkaa, 8-16 kiveä sekä 16-32 kiveä”, kertoo Jari Salminen. ”Seulomme luonnonsoraa ja tyypillisesti siitä menee valtaosa betonin raaka-aineeksi. Meillä on ollut pitkään sopimus Ruduksen kanssa ja seulamme onkin ollut vakituisesti siellä töissä. Tänä vuonna saimme lisäksi urakan Destialta, minkä takia tämä uusi laitoskin hankittiin.”

Salmisella oli jo kauppa pitkällä saman sarjan pienemmästä kaksitasoseulasta, mutta Destia halusi neljään jakavan seulan, joten suunnitelmiin tuli ”isoveli”, Sandvik QA-sarjan lippulaiva QA450. QA450 on Sandvikin keväällä 2007 ostaman Extecin tuotevalikoiman jälkeläisiä, aikaisemmalta nimeltään Extec S-7.

Tehokas ja tarkka

QA450 on suunniteltu läpäisemään suuren tuotantomäärän lajikkeiden pysyessä puhtaina. Seulonta perustuu ”doublescreen”-kaksoisseulastoon. Siinä jyrkässä kulmassa oleva esiseula seuloo suurimman osan materiaalista pois ja jälkiseula voi olla hyvin loivassa kulmassa taaten tarkat lajikkeet. Molemmissa seuloissa on oma tärykoneikko ja säädettävä kaltevuus. Seulaverkkojen vaihtoa varten syöttökuljetin nostetaan hydraulisesti ylös, jolloin saadaan väljät tilat vaihtotyöhön. Seulaverkkojen räikkäkiristys on helppo, nopea ja varma menetelmä.

”Seulontateho näillä molemmilla laitoksilla on hyvä”, kehuu Salminen. ”Tästä uudesta on kokemusta vasta muutaman viikon ajalta ja yhdeltä montulta, joten kokonaisuudesta on vielä vaikea sanoa, mutta kyllä tämä näyttäisi olevan tehokkaampi kuin tuo vanha.”

Laitoksessa on neljä tuotekuljetinta – kolmelle lajikkeelle ja ylitteelle. Jos vielä välpän ylite lasketaan yhdeksi lajikkeeksi, saadaan laitoksella tuotettua kaikkiaan viittä lajiketta.

Kaikilla varusteilla

Salmisen uusi QA450-kolmitasoseula on tela-alustainen. Siirtoja tulee molemmille laitoksille vuosittain 6-7, eli ne ovat yhdellä montulla vähintään kuukauden. Tässä suhteessa tela-alustasta on hyötyä, sillä montun sisäiset siirrot on tällä helppo suorittaa. Vanhempi RC318-seulalaitos on pyöräalustainen. ”Valitsemme jatkossa kullekin kohteelle sopivamman laitoksen, sillä molemmilla on omat hyvät puolensa ja ne sopivat erilaisiin kohteisiin. Voimme näin palvella asiakkaitammekin entistä paremmin. Tela-alustainen on vahvoilla erityisesti uusilla montuilla, joita meille tulee paljon”, toteaa Salminen. Kuljetusmitat QA450:lle ovat: pituus 18 metriä, leveys 2,89 metriä ja korkeus 3,84 metriä. Painoa laitoksella on 35 tonnia.

Molemmat laitokset on Salmiselle toimitettu ”kaikilla varusteilla”. Niissä on muun muassa Webasto-lämmittimet ja keskusvoitelut. Asiakaskohtaisesta räätälöinnistä mainittakoon kivilippa, joka tehtiin Salmisen toiveiden mukaan. ”Saimme uuden laitoksen käyttöönotossa tehtaalta kaverin opastamaan kolmeksi päiväksi. Ensimmäisenä päivänä kävimme läpi pystytyksen ja lopun ajan saimme käyttöopastusta”, kiittelee Salminen.

Huollot ja pienet remontit Salmisella tehdään itse ja osat hankitaan lähellä sijaitsevasta Sandvikin Lohjan toimipisteestä. ”Isoihin remontteihin käytämme Sandvikin huoltoa, mutta sellaisia tarpeita ei juuri ole ollut. Huolto, varaosat ja itse kone ovat toimineet moitteitta. Tässä onkin yksi merkittävä syy juuri tämän uuden laitoksen hankintaan Sandvikilta”, perustelee Salminen.

Pitkiä kumppanuuksia

Salmisella on pitkä asiakassuhde Sandvikin kanssa. ”On helppo olla yhdessä talossa asiakkaana”, toteaa Salminen. Pitkistä asiakkuuksista puhuttaessa nousee esiin myös toinen kauan kestänyt asiakassuhde. ”Isälläni on aina ollut Volvo-pyöräkuormaimia, niitä hän on hankkinut jo yli 50 kappaletta uutena vuodesta 1964. Edelleen hän urakoi oman yrityksensä, Maanrakennus Esa Salminen Oy:n nimissä kuudella kuormaimella ja ajaa itsekin pyöräkonetta aktiivisesti yli 70 vuoden iässä.”

”Itsekin olen aloittanut hänen yrityksessään, ensin kesätöissä ja vuodesta 1988 lähtien vakituisesti. Perustin oman toiminimen vuonna 2001, ostettuani faijalta yhden koneen. Maansiirto J. Salminen Oy on perustettu vuonna 2002 ja se työllistää nykyään minun lisäkseni 11 henkilöä. Pyöräkoneita on nyt yhdeksän Volvoa ja Kramer, kaivinkoneita on kolme ja kuorma-autoja kaksi”, luettelee Salminen.

Seulontaurakointiin Salminen lähti vuonna 2003 ostamalla Rudukselta Sandvik RC318-seulontalaitoksen, jonka syöttöä oli jo aiemmin urakoinut. Uusimisikään tämä laitos tuli vuonna 2007, jolloin Salminen osti samanlaisen uuden laitoksen, joka oli aivan viimeisiä sinisiä Sandvik-laitoksia.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi