Uutiset

Työkoneet

Sähkötrukit – kasvava trendi

Sähkötrukkeja on Euroopassa myyty enemmän kuin polttomoottoritrukkeja vuodesta 2009 lähtien. Still näkee tässä kestävän trendin ja siksi haluavat siitä kertoa myös asiakkaille. Kampanjallaan “Mission: Zero Emission” Still kertoo, miksi suuntaus on kohti sähkötrukkeja, mutta polttomoottoritrukit eivät tästä huolimatta ole tarpeettomia.

Jos Euroopan trukkien myyntilukuja tarkastellaan tarkemmin, huomataan että Länsi-Euroopassa on myyty noin viiden viime vuoden ajan enemmän sähkötrukkeja kuin polttomoottoritrukkeja. Jopa Itä-Euroopassa, missä polttomoottoritrukit olivat aikaisemmin hallitsevia, niiden johtoasema on kutistunut vuoden 2009 jälkeen. Still-trukeille tämä kehitys sopii hyvin. Still on tarjonnut laajan valikoiman tehokkaita sähkö- ja polttomoottoritrukkeja kymmenien vuosien ajan.

Aiemmin nyrkkisääntö on ollut “sähkötrukit sisäkäyttöön ja polttomoottoritrukit ulkokäyttöön”. Sähkötrukkien trendi on lujittunut viime vuosina useasta syystä. Ensinnäkin sähkökäyttöisistä vastapainotrukeista on tulossa entistä tehokkaampia ja ne ovat tunkeutumassa enenevässä määrin alueille, jotka oli aikaisemmin varattu polttomoottoritrukeille. Sähkötrukit suojaavat myös ympäristöä ja terveyttä, koska ne toimivat täysin ilman paikallisia saastepäästöjä. Tisaalta öljypohjaiset polttoaineet perustuvat uusiutumattomiin luonnonvaroihin ja ja tulevat epäilemättä maksamaan entistä enemmän keskipitkällä ja pitkällä tähtäimellä, nykyisestä edullisuudesta huolimatta. Akkukäyttöiset trukit ovat jo nyt vakuuttaneet merkittävästi matalammilla käyttökustannuksillaan.

Sähkötrukkien myynnin kasvu ei kuitenkaan tarkoita, että polttomoottoritrukit olisivat pian aikansa eläneitä. Päinvastoin: Diesel- tai nestekaasukäyttöisille trukeille ei ole vaihtoehtoja tietyillä käyttöalueilla vielä ennustettavissa olevassa tulevaisuudessa. “Mission: Zero Emission” ei vain kerro mitä nämä alueet ovat, vaan myös miksi asiakkaat tässä tapauksessa toimivat viisaasti käyttäessään dieseltrukkeja.

Kun monet toimittajat asentavat hiukkassuodattimet trukkeihinsa vakiona täyttääkseen eurooppalaisten pakokaasunormien aina vain tiukemmat vaatimukset, kyseisten suodattimien käyttö on tarpeetonta lähes kaikissa Still RX 70 -trukeissa. Ensinnäkin Still-trukit eivät tuota tehokkaan dieselsähköisen voimansiirtonsa ansiosta niin paljoa saasteita, että niissä tarvittaisiin pakokaasun suodatusta – tämä on varmasti kestävin ratkaisu ympäristönäkökulmasta. Tämän lisäksi RX 70 saa pisteet matalilla kulutusarvoilla. Stillin myynti- ja markkinointijohtaja Thomas A. Fischer kertoo: “Stillin näkemyksen mukaan ympäristöystävälliset, taloudelliset voimanlähteet ja kestävän kehityksen mukainen energiatehokkuus ovat selvästi alan tulevaisuus. ’Mission: Zero Emission’ -kampanjan yhteydessä haluamme näyttää asiakkaille, että Still on uranuurtaja ja optimaalinen yhteistyökumppani heille tällä alueella.”

Lue seuraavaksi