Uutiset

Työkoneet

Metsäkonehuollon osaamiselle ja hyvälle varaosapalvelulle riittää kysyntää

J&M Metsäkonetekniikka Oy aloitti noin kaksi vuotta sitten. Nyt Nurmeksen Pitkämäen teollisuusalueella toimii seitsemän ammattilaisen pyörittämä palvelukeskus. Halliin mahtuu kerralla neljä konetta, kaksi huoltoautoa operoi maastossa ja varaosamyymälä huolehtii osien täsmätoimituksista.

Huoltopalvelun kysyntä on kasvanut ennakoitua nopeammin; eniten uusia asiakkaita on tullut Karjalan ja Savon eteläisistä pitäjistä. Matkat Nurmeksen ja etelän suunnan asiakkaiden välillä kasvoivat jo liian pitkiksi. Kiteelle sijoitettu uusi palvelukeskus tuo hyvän huollon lähelle niiden seutujen metsäkoneyrittäjiä ja kaksinkertaistaa J&M:n toiminta-alueen. Toimitusjohtaja Mika Niskanen: Kiteen palvelukeskuksen varaosat täsmätään toiminta-alueen konekannan mukaiseksi ja kaksi asentajaa rekrytoidaan.

– Myymälä- ja korjaamotiloja laitetaan parhaillaan asianmukaiseen kuntoon Kiteen Kytänniemen Niittytiellä. Tilat ovat todella sopivat metsäkoneiden huoltoa ajatellen: asiallisesti varusteltua hallitilaa on täällä saman verran kuin Nurmeksessa, noin 600 neliötä, konepaikkoja on kolme sekä myymälä- ja konttoritilaa 150 neliötä. Kiteen piste toi meille kahden asentajan rekrytointitarpeen.

– Olemme ottaneet selvää uuden alueemme konekannasta ja rakentaneet varaosavaraston nimikkeet ja volyymit sen mukaisiksi, kertoo Niskanen.

Metsäkonehuollon tehokas toimintasäde on 120 kilometriä

– Tähänastisen kokemuksemme perusteella voi sanoa, että metsäkoneita pystyy huoltamaan tehokkaasti alueella, jonka säde on noin 120 kilometriä; Nurmeksen ja Kiteen ympyrät leikkaavat Joensuun pohjoispuolella, alue mahtuu sopivasti Kainuun ja Kymenlaakson väliin, joten tukikohdat ovat optimietäisyydellä toisistaan, sanoo Mika Niskanen.

– Se, että olemme lähellä Venäjän rajaa, antaa mahdollisuuden palvella myös rajan takana olevia Valmet-asiakkaita.

www.komatsuforest.fi

Lue seuraavaksi