Uutiset

Työkoneet

Materiaalia se pienikin siirtää

Lego Technic -perheeseen esiteltiin vuonna 2014 ensimmäinen Volvo-maarakennuskone. Kyseessä oli kauko-ohjattava pyöräkuormaaja L350F. Nyt mennään askelta pidemmälle, kun materiaalinkäsittelykoneeksi varusteltu pyöräalustainen kaivukone EW160E saapuu lelumarkkinoille. Alkuperäisiä hydraulisia toimintoja on toteutettu paineilman avulla. Mittakaava on 1:20 ja laatikko sisältää 1166 osaa.

“Pienoismalli on täysin esikuvansa kaltainen sekä ulkonäkönsä että toiminnallisuutensa osalta. Me halusimme tehdä pienoismallin, joka toimii täysin kuten EW160E -materiaalikone”, tiivistää suunnitelupäällikkö Andrew Woodman Legolta.

“Paineilman avulla koneen puomin ja kouran “hydrauliikka” toimivat täysin samalla tavalla kuin oikeassa koneessa. Jopa ohjaamo nousee ja laskee ,sekä ohjaavat pyörät kääntyvät. Tukijalkojen nostaminen ja laskemin kuuluvat tietenkin myös asiaan”, jatkaa Woodman.

Legon suunnittelijat ovat aiemminkin tehneet kaivukoneita, mutta Volvo on ensimmäinen materiaalikone, ja taatusti koko koneperheen ensimmäinen täysin paineilman avulla toimiva yksikkö. Pienoismalli suunniteltiin alun alkaen yhteistyössä Legon ja Volvon ihmisten kesken.

“Halusimme, että myös Volvo on tyytyväinen lopputulokseen. Siksi suunnittelutiimimme vieraili muun muassa Konzin tehtaalla Saksasa, missä Volvon materiaalikoneet kootaan. Sen lisäksi, että näimme miten osat muodostavat valmiin koneen, pääsimme myös valmiin koneen ohjaamoon tutustumaan toimintoihin”, valistaa Woodman.

Volvon tehtaalla yhteyshenkilönä oli insinööri Peter Bauer.

“Olen leikkinyt Technic-legoilla lapsena, joten oli erittäin kiinnostavaa nähdä, miten Legon edustajat tutkivat jokaisen yksityiskohdan koneissa. Olin hämmästynyt siitä tarkkuudesta, miten he suhtautuivat jokaiseen tekniseen seikkaan. Odotan innolla seuraavaa projektia”, päättää Bauer.

Lue seuraavaksi